Frikadeller och potatissallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frikadeller och potatissallad

Frikadeller och potatissallad

med rädis- och tomatsallad

Frikadeller är danskarnas motsvarighet till våra köttbullar och görs traditionellt på blandfärs. I dagens recept serverar vi dem med en underbart krämig potatissallad och en smarrig sallad med rädisor och tomat.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Dragon

1 st

Lök

60 g

Spenat

400 g

Småpotatis

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till frikadeller

½ tsk

Salt till frikadeller

1 msk

Smör till stekning

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3538 kJ
Energi (kcal)846 kcal
Fett55.3 g
varav mättat21 g
Kolhydrater49.4 g
varav socker7.4 g
Protein33.4 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.

Forma frikadeller
2

Riv lök grovt.

Blanda blandfärs, ströbröd, riven lök, ägg, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till frikadeller (4 per person) med fuktiga händer.

Stek frikadeller
3

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek frikadeller, vänd dem regelbundet, i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta.

Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Frikadeller är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Gör potatissallad
4

Skölj och grovhacka spenat.

Halvera rädisor.

Grovhacka tomat.

Finhacka dragon.

Blanda gräddfil, majonnäs, dragon, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner kokt potatis.

Blanda sallad
5

Blanda tomat, spenat, rädisor, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp frikadeller, potatissallad och sallad på tallrikar.