HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskkotlett
topBanner
Fläskkotlett

Fläskkotlett

med Colcannon-mos och rostade körsbärstomater

Kvällens middag bjuder på saftigt gyllenstekta kotletter tillsammans med ett hemgjort potatismos med purjolök och spenat. Medan potatisen kokar rostar du körsbärstomater och lagar en ljuvlig vitlökssås. Vi hoppas att ni är hungriga, för nu är maten klar att serveras!

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

100 ml

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

125 g

Körsbärstomater

500 g

Potatis

4 g

Köttbuljong

250 g

Fläskkotlett, skivad

60 g

Spenat

1 st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

efter behov

Smör (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)565 kcal
Energi (kJ)2364 kJ
Fett24.28 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater53.87 g
varav socker11.1 g
Protein35.06 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med lättsaltat vatten*. Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i 15-20 min, eller tills de börjar karamelliseras.

2

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans med mjölk* [2 msk | 3 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tillsätt även en klick smör* till moset om du önskar. Ställ åt sidan under lock för att hålla på värmen. 

3

Skiva purjolök tunt. Skölj spenat. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs purjolök och spenat i 2-3 min, eller tills mjuka. Lägg över till en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 2-3 min på varje sida, eller tills brynta och genomstekta. Lägg över till en tallrik för att vila.

5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], köttbuljong och Vitlöksflörter. Koka i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något. Blanda ner köttsaft från tallriken med kött. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt purjolök och spenat till potatismoset och blanda väl.

6

Lägg upp Colcannon-mos och kotletter på tallrikar. Toppa med rostade körsbärstomater och skeda över sås. Servera resterande sås i en kanna vid sidan av.