Skip to main content
Stekt pankopanerad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt pankopanerad kolja

Stekt pankopanerad kolja

med pommes och krämig rotsellerisallad

I kväll bjuder vi på en barnvänlig version av fish and chips! Den gyllenstekta, panerade koljan får sällskap av krispiga pommes och serveras med färskt äpple. Som tillbehör kan barn och vuxna välja mellan remouladsås eller en krämig rotsellerisallad.

Taggar:
Mjölkfri
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Pesce
Gluten
Hvede
Celery
Senf
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

25 g

Pankoströbröd

1 st

Citron

500 g

Potatis

1 st

Äpple

1 st

Rotselleri

50 g

Majonnäs

12 g

Grov senap

1 st

Bladpersilja

37.5 g

Remouladsås

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3318 kJ
Energi (kcal)793 kcal
Fett33.9 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater80.5 g
varav socker15.4 g
Kostfiber11.8 g
Protein42.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.9 g
Potassium1372 mg
Calcium24 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skala och riv rotselleri grovt.

Finhacka persilja.

Lägg persilja och rotselleri en skål och ställ åt sidan.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera citron.

Panera fisk
3

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Häll panko i en tredje djup tallrik. 

Torka fisk med hushållspapper. Skär den i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
5

Vänd rotselleri och persilja med majonnäs, senap, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pommes, fisk och äpple på tallrikar.

Toppa äpple med rotsellerisallad till vuxenportionerna.

Servera barnportionerna med en klick remouladsås.