I kväll bjuder vi på en barnvänlig version av fish and chips! Den gyllenstekta, panerade koljan får sällskap av krispiga pommes och serveras med färskt äpple. Som tillbehör kan barn och vuxna välja mellan remouladsås eller en krämig rotsellerisallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Citron
500 g
Potatis
1 st
Äpple
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
1 st
Bladpersilja
37.5 g
Remouladsås
(Innehåller: Ägg, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skala och riv rotselleri grovt.
Finhacka persilja.
Lägg persilja och rotselleri en skål och ställ åt sidan.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Häll panko i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper. Skär den i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Vänd rotselleri och persilja med majonnäs, senap, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar precis innan servering.
Lägg upp pommes, fisk och äpple på tallrikar.
Toppa äpple med rotsellerisallad till vuxenportionerna.
Servera barnportionerna med en klick remouladsås.