Vad är egentligen en hamburgersallad, undrar du kanske? Jo, det kan beskrivas som en dekonstruerad burgare – alltså de olika komponenterna serverade var för sig i salladsform. I vår version hittar du BBQ-stekt vegofärs, grönsaker, thousand island-sås och riven ost och vi serverar vår burgarbowl med krispig krossad potatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Småpotatis, förkokt
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
1 st
Sallad
1 st
Tomat
½ st
Rödlök
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
1 msk
Olja till potatis
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Smör till vegoprotein
1 dl
Vatten till vegoprotein
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till sås
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Tillsätt potatis till pannan och krossa dem försiktigt med botten på ett glas till en tjocklek på 1 cm. Krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 7–8 min, eller tills genomvarma. Vänd då och då.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med BBQ-kryddmix, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt smör och vatten och sjud i 30 sek, eller tills smöret har smält.
Under tiden, tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Ansa sallad och skär salladsblad i tunna skivor.
Blanda srirachamajonnäs, worcestershiresås, ketchup, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp sallad, grönsaker och vegofärs i skålar.
Servera potatis i en skål vid sidan av.
Toppa vegofärs med ost och ringla hälften av såsen över salladen och resten över potatisen.