Skip to main content
Snabb hamburgersallad på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb hamburgersallad på vegofärs

Snabb hamburgersallad på vegofärs

med krossad potatis och thousand island-sås

Vad är egentligen en hamburgersallad, undrar du kanske? Jo, det kan beskrivas som en dekonstruerad burgare – alltså de olika komponenterna serverade var för sig i salladsform. I vår version hittar du BBQ-stekt vegofärs, grönsaker, thousand island-sås och riven ost och vi serverar vår burgarbowl med krispig krossad potatis.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Småpotatis, förkokt

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

1 st

Sallad

1 st

Tomat

½ st

Rödlök

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till potatis

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Smör till vegoprotein

1 dl

Vatten till vegoprotein

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3218 kJ
Energi (kcal)769 kcal
Fett43.7 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater58 g
varav socker10.4 g
Protein29.5 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Stek potatis
1

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt potatis till pannan och krossa dem försiktigt med botten på ett glas till en tjocklek på 1 cm. Krydda med salt och en nypa peppar.

Stek i 7–8 min, eller tills genomvarma. Vänd då och då.

Stek vegofärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med BBQ-kryddmix, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Tillsätt smör och vatten och sjud i 30 sek, eller tills smöret har smält.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Skär rödlök i tunna skivor.

Ansa sallad och skär salladsblad i tunna skivor.

Blanda srirachamajonnäs, worcestershiresås, ketchup, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Lägg upp sallad, grönsaker och vegofärs i skålar.

Servera potatis i en skål vid sidan av.

Toppa vegofärs med ost och ringla hälften av såsen över salladen och resten över potatisen.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image