
We love a good Bowl with Squash, Black Beans and Salad and this deliciously simple, chef-curated recipe doesn't disappoint. Time to bust out the pots and pans!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
Grönsaksbuljong
1
Butternutpumpa
1
Aubergine
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
1
Mynta
1
Citron
1
Gröna linser
100
Bulgur
150
Grekisk salladsost
⅓
Olivolja
1.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Ansa butternutpumpa (du behöver inte skala). Gröp ur kärnorna och tärna i 2 cm stora bitar. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar. Placera pumpa- och auberginebitarna på en stor bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta på översta hyllan i ugnen tills grönsakerna är gyllenbruna och mjuka, 30-35 min. Vänd på grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden.
Halvera och skiva rödlök tunt. Pressa vitlök. Grovhacka persilja. Grovhacka myntabladen (släng stjälken). Halvera citron. Rensa och skölj linser i en sil tills vattnet klarnar.
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och rör om tills den löses upp. Häll i bulgur. Lägg på ett lock och sätt kastrullen åt sidan i 10 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Lägg i rödlök. Fräs tills den mjuknat, ca 5 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min innan du häller i linserna. Sänk till medelvärme och fräs linserna i 2-3 min. Täck stekpannan med lock och sätt åt sidan.
Smula salladsost. Blanda osten med halva myntan och en skvätt med olivolja* i en skål. Fluffa upp bulgur med en gaffel och för över till stekpannan. Rör i persilja och resterande mynta. Krydda med en skvätt citronjuice, salt* och peppar* efter smak.
Servera den varma linssalladen i djupa skålar. Toppa med butternutpumpa, aubergine, mintig salladsost och en skvätt citronjuice.