Skip to main content
Varm linssallad
Varm linssallad

Varm linssallad

med rostade grönsaker och mint

3.8
(19)

We love a good Bowl with Squash, Black Beans and Salad and this deliciously simple, chef-curated recipe doesn't disappoint. Time to bust out the pots and pans!

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

Grönsaksbuljong

1

Butternutpumpa

1

Aubergine

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

1

Mynta

1

Citron

1

Gröna linser

100

Bulgur

150

Grekisk salladsost

Ingår inte i din leverans

Olivolja

1.5

Vatten

Näringsvärden

Energi (kcal)191 kcal
Energi (kJ)800 kJ
Fett3.3 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater20.3 g
varav socker1 g
Protein15.6 g
Salt0.8 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Ansa butternutpumpa (du behöver inte skala). Gröp ur kärnorna och tärna i 2 cm stora bitar. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar. Placera pumpa- och auberginebitarna på en stor bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta på översta hyllan i ugnen tills grönsakerna är gyllenbruna och mjuka, 30-35 min. Vänd på grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden.

2

Halvera och skiva rödlök tunt. Pressa vitlök. Grovhacka persilja. Grovhacka myntabladen (släng stjälken). Halvera citron. Rensa och skölj linser i en sil tills vattnet klarnar.

3

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och rör om tills den löses upp. Häll i bulgur. Lägg på ett lock och sätt kastrullen åt sidan i 10 min.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Lägg i rödlök. Fräs tills den mjuknat, ca 5 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min innan du häller i linserna. Sänk till medelvärme och fräs linserna i 2-3 min. Täck stekpannan med lock och sätt åt sidan.

5

Smula salladsost. Blanda osten med halva myntan och en skvätt med olivolja* i en skål. Fluffa upp bulgur med en gaffel och för över till stekpannan. Rör i persilja och resterande mynta. Krydda med en skvätt citronjuice, salt* och peppar* efter smak.

6

Servera den varma linssalladen i djupa skålar. Toppa med butternutpumpa, aubergine, mintig salladsost och en skvätt citronjuice.