Bakad potatis med vego-kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakad potatis med vego-kebab

Bakad potatis med vego-kebab

med kålsallad och ranchdressing

Bakad potatis brukar uppskattas av både stora och små familjemedlemmar och kan varieras i all oändlighet, beroende på vilken fyllning du väljer. I kväll bjuder vi på en grön variant med vegansk kebab som vi steker med lök och vår egen kryddblandning Panamat. Medan potatisen bakas i ugnen blandar vi även en härlig kålsallad med äpple och morot och en ranchdressing med yoghurt, majonnäs vitlök och gräslök som vi toppar den färdiga rätten med.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Lågkalori
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

½ st

Vitlöksklyfta

150 g

Kålmix

1 st

Äpple

1 st

Lök

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

4 g

Panamat

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2631 kJ
Energi (kcal)629 kcal
Fett28 g
varav mättat53.6 g
Kolhydrater68.4 g
varav socker21.1 g
Protein26 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta bakpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera bakpotatis (oskalad) och stick hål runt om med en gaffel.

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar och lägg med skärsidan ner.

Rosta i 30–40 min, eller tills mjuka.

Blanda kålsallad
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda kålmix, morot, äpple och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Förbered grönsaker
3

Finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Skär lök i tunna skivor.

Stek vego-kebab
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek lök, vego-kebab, Panamat, en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Blanda dressing
5

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bakad potatis med skärsidan upp på tallrikar.

Toppa med vego-kebab, lök och dressing.

Servera med kålsallad.