
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Bakad potatis brukar uppskattas av både stora och små familjemedlemmar och kan varieras i all oändlighet, beroende på vilken fyllning du väljer. I kväll bjuder vi på en grön variant med vegansk kebab som vi steker med lök och vår egen kryddblandning Panamat. Medan potatisen bakas i ugnen blandar vi även en härlig kålsallad med äpple och morot och en ranchdressing med yoghurt, majonnäs vitlök och gräslök som vi toppar den färdiga rätten med.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Bakpotatis
1 st
Morot
½ st
Vitlöksklyfta
150 g
Kålmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 st
Äpple
1 st
Lök
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
4 g
Panamat
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt (steg 2)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Halvera bakpotatis (oskalad) och stick hål runt om med en gaffel.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar och lägg med skärsidan ner.
Rosta i 30–40 min, eller tills mjuka.

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kål, morot, äpple och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Finhacka gräslök.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek lök, vego-kebab, Panamat, en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Lägg upp bakad potatis med skärsidan upp på tallrikar.
Toppa med vego-kebab, lök och dressing.
Servera med kålsallad.