Skip to main content
Asiatisk laxgryta

Asiatisk laxgryta

med stekta grönsaker och färsk koriander

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan och sätter lax på menyn. I detta recept låter vi den sjuda i en kokosgryta med asiatisk touch som smaksätts med bland annat currypasta, ingefära och vitlök. Sedan serverar vi laxgrytan med nudlar och toppar med färsk koriander. Tack och lov har du maten klar på under halvtimmen!

Taggar:
Mjölkfri
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Koriander

1 st

Lime

½ st

Zucchini

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

20 g

Gul currypasta

(Innehåller: Senap)

½ st

Röd chili

2 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

180 ml

Kokosmjölk

200 g

Wokmix

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3488 kJ
Energi (kcal)834 kcal
Fett44.6 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater67.3 g
varav socker9.4 g
Kostfiber5.6 g
Protein38.7 g
Kolesterol100 mg
Salt2.6 g
Potassium563.8 mg
Calcium9.4 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skär zucchini 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och wokmix i 5–6 min, tills mjukt. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek ingefära och vitlök
2

Under tiden, riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ingefära, vitlök, chili och currypasta i 1–2 min, eller tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Sänk till medelvärme och rör i kokosmjölk, en skvätt limesaft och salt.

Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar.

Tillsätt lax
4

Under tiden, ta bort skinnet från laxen och skär den i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Tillsätt lax till stekpannan och sjud i 5 min, eller tills genomstekt.

Rör ner zucchini och wokmix i såsen precis innan servering.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka nudlar
5

Under tiden, tillsätt nudlar till kastrullen med det kokande vattnet.

Koka i 4 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlar under kallt vatten.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med laxgryta och koriander.

Servera med limeklyftor.