Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta med ljuvlig calabrese pesto och rostad tomat och paprika. Vi serverar vår Tortelloni Calabrese med en fräsch rucolasallad med solrosfrön och toppar med hyvlad ost!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
1 st
Paprika
1 st
Lök
1 st
Tomat
1 portionspåse
Basilika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
60 g
Calabresepesto
40 g
Rucola
6 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök i 1 cm breda klyftor. Grovhacka basilika.
Lägg över grönsaker och basilika till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, grönsaksbuljong, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills mjuka.
Skölj rucola. Blanda rucola, solroskärnor, balsamvinäger [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Tillsätt tortelloni till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 1-2 min, när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. Spara kokvatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten, lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Rör i calabresepesto, sparat kokvatten och hälften av grönsakerna i kastrullen.
Lägg upp tortelloni calabrese och rucolasallad på tallrikar. Toppa med resterande rostade grönsaker. Strö över hyvlad ost.