HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTortelloni Calabrese
topBanner
Tortelloni Calabrese

Tortelloni Calabrese

med rostade grönsaker och rucolasallad

Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta med ljuvlig calabrese pesto och rostad tomat och paprika. Vi serverar vår Tortelloni Calabrese med en fräsch rucolasallad med solrosfrön och toppar med hyvlad ost!

Taggar:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:selleriäggglutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

1 st

Lök

1 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållasoja, senap)

60 g

Calabresepesto

40 g

Rucola

6 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehållermjölk)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehållanötter, jordnötter, sesam)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2649 kJ
Fett21.45 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater80.64 g
varav socker24.7 g
Protein24.47 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök i 1 cm breda klyftor. Grovhacka basilika.

2

Lägg över grönsaker och basilika till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, grönsaksbuljong, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills mjuka.

3

Skölj rucola. Blanda rucola, solroskärnor, balsamvinäger [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

4

Tillsätt tortelloni till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 1-2 min, när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. Spara kokvatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten, lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

5

Rör i calabresepesto, sparat kokvatten och hälften av grönsakerna i kastrullen.

6

Lägg upp tortelloni calabrese och rucolasallad på tallrikar. Toppa med resterande rostade grönsaker. Strö över hyvlad ost.