topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
TikTok pasta

TikTok pasta

med körsbärstomater, bacon och grekisk salladsost

Har du aldrig hört om TikTok-pasta? Har du tonåringar i hemmet så blir du säkert ytterst populär när du bjuder dem på denna fantastisk goda rätt, som har spritt sig som en löpeld på sociala medier. Här blandar vi paprika, körsbärstomater, grekisk salladsost och bacon, och låter det rosta i ugnen. Sen blandar vi dem med pasta & basilika, och serverar i djupa skålar så alla ingredienser får lov att smälta ihop till en sagolik blandning!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Lättlagad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Körsbärstomater

100

Grekisk salladsost

1

Torkad oregano

1

Basilika

1

Rigatoni

125

Bacon, skivor

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

¼

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)718 kcal
Energi (kJ)3006 kJ
Fett18.5 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater106 g
varav socker13.8 g
Protein29.5 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Halvera körsbärstomater. Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär bacon i tunna strimlor.

Rosta råvaror
2

Placera tomater, paprika och bacon på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Placera grekisk salladsost i mitten av plåten och arrangera grönsaker runt om. Strö över oregano och rosta i ugnen i 12-15 min. Tips: Använd 2 plåtar till 4 personer så ingredienserna blir jämnt fördelade.

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet, och koka i 11-12 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [1/4 dl | 1/2 dl], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Hacka basilika
4

Finhacka basilika. TIPS: Skär som en kock! Stacka upp basilikablad i en hög. Rulla ihop dem till en liten bunt, och skiva sen tunt. Detta sätt att skära kallas för en chiffonad!

Rör ihop pasta
5

Mosa salladsost i mindre bitar med en gaffel efter tillagning. Tillsätt rostade grönsaker, salladsost och bacon och en skvätt pastavatten till den färdigkokta pastan, och blanda väl. Smaka av med peppar*. TIPS: Tillsätt mer pastavatten efter behov.

Servera
6

Servera TikTok-pastan i djupa skålar och toppa med basilika.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image