Skip to main content
Schnitzel

Schnitzel

med päronslaw & BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Gurka

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Gräslök

20 g

Finriven ost

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Citron

40 g

Aioli

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)1786 kJ
Energi (kcal)427 kcal
Fett22.6 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater22.8 g
varav socker18.6 g
Kostfiber5.2 g
Protein30.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1.5 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered panering
1

Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.

Panera kött
2

Vänd fläskköttet först i ägg*, sedan i pankomixen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzlar
3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* vid behov. För över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av. VIKTIGT: Schnitzeln är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.

Blanda päronslaw
5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela schnizlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera BBQ-sås vid sidan av.