
I kväll bjuder vi på ett spännande recept med massor av smaker och färger. Vi panerar räkor och steker dem ljuvligt spröda. Samtidigt kokar vi fluffigt ris och blandar ihop en sötstark mangosallad med rädisor, lime och chili. Vi serverar härligheterna med krämig asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Röd chili
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
150 g
Strimlad salladsmix
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja)
½ st
Mango
37.5 g
Rädisor
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Medan riset kokar, skär lime i klyftor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Skär rädisor i kvartar.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda salladsmix, rädisor, mango, en generös skvätt limesaft, chili och en nypa salt och peppar i en stor skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.
Blanda med mjöl, salt och en nypa peppar.
Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor. Använd halva det vispade ägget till 2P.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.
Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.
TIPS: 1) Om panko ramlar av under stekningen kan du strö det över räkorna vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Lägg upp ris och mangosallad i djupa tallrikar.
Toppa med räkor och pressa över resterande limesaft.
Ringla över asiatisk majonnäs.