Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ st
Lime
1 st
Röd chili
½ st
Mango
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ st
Ägg (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Medan riset kokar, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.
Blanda salladsmix, mango, en generös skvätt limejuice, chili, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Torka av räkor med hushållspapper, och placera dem i en medelstor skål.
Tillsätt vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar, och blanda väl.
Vispa ägg [1 st | 1 st] i en ny skål. Rör sen ner vispat ägg (endast hälften för 2P) i skålen med räkor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Rör i panko i skålen med räkor precis innan stekning, och se till att de täcks.
Stek räkor i 1-2 min per sida (vänd försiktigt), eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: 1) Det är ok om panko faller av, det kan strös över rätten vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp ris och mangosallad i djupa tallrikar.
Toppa med räkor och pressa över resterande limejuice.
Ringla över asiatisk majonnäs.