Skip to main content
Pankopanerade räkor

Pankopanerade räkor

med chili- och mangosallad

4.4
(558)

I kväll bjuder vi på ett spännande recept med massor av smaker och färger. Vi panerar räkor och steker dem ljuvligt spröda. Samtidigt kokar vi fluffigt ris och blandar ihop en sötstark mangosallad med rädisor, lime och chili. Vi serverar härligheterna med krämig asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Kräftdjur
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Röd chili

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

150 g

Strimlad salladsmix

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja)

½ st

Mango

37.5 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2904 kJ
Energi (kcal)694 kcal
Fett26.4 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater91.2 g
varav socker14 g
Kostfiber5.9 g
Protein21.9 g
Kolesterol78.1 mg
Salt3.5 g
Potassium42.8 mg
Calcium21.2 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, skär lime i klyftor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Skär rädisor i kvartar.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda mangosallad
3

Blanda salladsmix, rädisor, mango, en generös skvätt limesaft, chili och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera räkor
4

Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.

Blanda med mjöl, salt och en nypa peppar. 

Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor. Använd halva det vispade ägget till 2P.

Stek räkor
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: 1) Om panko ramlar av under stekningen kan du strö det över räkorna vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris och mangosallad i djupa tallrikar.

Toppa med räkor och pressa över resterande limesaft.

Ringla över asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image