Skip to main content
Pankopanerad sej och vitlöksris
Pankopanerad sej och vitlöksris

Pankopanerad sej och vitlöksris

med rostade grönsaker och syltad gurka

Vi kategoriserar recept som ”Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Veckans fiskrätt bjuder på en uppsjö av härliga smaker och konsistenser! Vi panerar sej i panko och steker den krispig och gyllene. Vi lagar också väldoftande vitlöksris, ugnsrostad broccoli och morot och snabb hemmasyltad gurka och toppar rätten med sesammajonnäs.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja)

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

250 g

Broccoli

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 dl

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)4158 kJ
Energi (kcal)994 kcal
Fett30.4 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater138 g
varav socker11.1 g
Kostfiber9.5 g
Protein46.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.9 g
Potassium424 mg
Calcium62.5 mg
Iron1.6 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.  

Sylta gurka
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Vänd gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Rosta grönsaker
3

Skär broccolibuketter och stjälken (skala den om det behövs) i 1 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Häll panko i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med rostade grönsaker, fisk och syltad gurka.

Ringla över sesammajonnäs.