
Vi kategoriserar recept som ”Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Veckans fiskrätt bjuder på en uppsjö av härliga smaker och konsistenser! Vi panerar sej i panko och steker den krispig och gyllene. Vi lagar också väldoftande vitlöksris, ugnsrostad broccoli och morot och snabb hemmasyltad gurka och toppar rätten med sesammajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja)
150 g
Jasminris
1 st
Gurka
250 g
Broccoli
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Morot
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 dl
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.

Skär broccolibuketter och stjälken (skala den om det behövs) i 1 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Häll panko i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med rostade grönsaker, fisk och syltad gurka.
Ringla över sesammajonnäs.