Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Kycklingen får sin karakteristiska smak av att kryddas med sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt, och den svalkande yoghurten ger fin kontrast till allt det starka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
1
Paprika
1
Rödlök
1
Koriander
300
Strimlad kycklinglårfilé
5
Tex-Mex
10
Sriracha
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Chiliflakes
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Grovhacka tomat.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Riv koriander med händerna.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.
Tillsätt lök, paprika, sriracha [½ paket, 2P] och Tex-Mex. Stek i 4-5 min tills brynt och genomstekt, rör då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda tomat, koriander, chili flakes [1/2 paket, 2P], olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Sätt fram alla tillbehör.
Fyll tortillas med kyckling, grönsaker, salsa och yoghurt.