Mexikanska kycklingfajitas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska kycklingfajitas

Mexikanska kycklingfajitas

med frisk tomatsalsa och yoghurt

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Kycklingen får sin karakteristiska smak av att kryddas med sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt, och den svalkande yoghurten ger fin kontrast till allt det starka.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

1

Paprika

1

Rödlök

1

Koriander

300

Strimlad kycklinglårfilé

5

Tex-Mex

10

Sriracha

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Chiliflakes

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

½

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)784 kcal
Energi (kJ)3282 kJ
Fett36.6 g
varav mättat10 g
Kolhydrater67.4 g
varav socker14.4 g
Protein47 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Grovhacka tomat.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor. 

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Riv koriander med händerna.  

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.

Tillsätt lök, paprika, sriracha [½ paket, 2P] och Tex-Mex. Stek i 4-5 min tills brynt och genomstekt, rör då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Blanda salsa
3

Blanda tomat, koriander, chili flakes [1/2 paket, 2P], olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
4

Sätt fram alla tillbehör.

Fyll tortillas med kyckling, grönsaker, salsa och yoghurt.