Osttoppade nachos med guacamole
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Osttoppade nachos med guacamole

Osttoppade nachos med guacamole

4 portioner | och het jalapeno

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Nachos passar lika bra till filmkvällen som till fördrinken. Vi toppar våra med riven gouda och jalapeno och serverar dem med en guacamole med tomat och schalottenlök.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

1 st

Lime

200 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

2 st

Avokado

1 st

Schalottenlök

1 st

Tomat

1 st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4110 kJ
Energi (kcal)982 kcal
Fett65 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater59.7 g
varav socker9.2 g
Protein29.9 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Grädda nachos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.

Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper, toppa med jalapeno och strö över ost. Grädda i 4–5 min, eller tills osten har smält.

TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
2

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 0,5 cm stora bitar.

Finhacka tomat och schalottenlök.

Halvera lime.

Gör guacamole
3

Blanda avokado, tomat, schalottenlök, limesaft och salt i en stor skål.

Servera
4

Servera nachos direkt från plåten med guacamole vid sidan av.