Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Nachos passar lika bra till filmkvällen som till fördrinken. Vi toppar våra med riven gouda och jalapeno och serverar dem med en guacamole med tomat och schalottenlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1 st
Lime
200 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
2 st
Avokado
1 st
Schalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Jalapeno
¼ tsk
Salt till guacamole
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.
Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper, toppa med jalapeno och strö över ost. Grädda i 4–5 min, eller tills osten har smält.
TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 0,5 cm stora bitar.
Finhacka tomat och schalottenlök.
Halvera lime.
Blanda avokado, tomat, schalottenlök, limesaft och salt i en stor skål.
Servera nachos direkt från plåten med guacamole vid sidan av.