Vegetariska piroger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

med champinjoner, grekisk salladsost och avokadosallad

Frasiga, fyllda och smakrika piroger är ett snabbt och gott sätt att stilla hungern. Med en perfekt kombination av inbakta champinjoner, rödlök, zucchini och härliga smaksättningar i form av grekisk salladsost är dessa vegetariska piroger en kulinarisk och mättande jackpot. Servera med en fräsch sallad av uppfriskande pepprig rucola och len avokado för en välbalanserad smakupplevelse.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Grekisk salladsost

200

Champinjoner

4

Medelhavets Pärla

½

Zucchini

1

Pajdeg

1

Citron

1

Rödlök

70

Rucola

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)531 kcal
Energi (kJ)2221 kJ
Fett23.27 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater63.18 g
varav socker1.9 g
Protein10.47 g
Salt1.2 g

Instruktioner

Pressa ur vätska
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Skär svamp i tunna skivor. Grovriv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Pressa ur vätskan från zucchinin med händerna.

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, svamp, zucchini och Vitlöksflörter i 5-7 min. 

Tillsätt salladsost
3

Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] ner i stekpannan, rör om och stek pirogfyllningen i ca 2 min. Smaksätt med salt* och peppar*. 

Vik ihop piroger
4

Skär pajdegen i kvadrater - 2 per person. Lägg fyllningen i mitten av varje kvaderat. Vik sedan degen över till en triangel. Förslut varje pirog med hjälp av en gaffel. Placera pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ett ägg* och pensla pirogerna. Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, ca 10 min.

Förbered sallad
5

Skär avokado i 1 cm stora bitar. Dela citron i klyftor. Blanda avokado, rucola [1/2 påse, 2 pers], en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. 

Servera
6

Servera pirogerna tillsammans med den friska avokadosalladen och hugg in.