HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRavioli
topBanner
Ravioli

Ravioli

med ricotta, pesto och rostade grönsaker

Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. När alla är hungriga och det ska gå fort, är pasta en fantastisk lösning! Ikväll ska vi ha ravioli, som endast ska koka i några minuter. Raviolin blandar vi med en underbar sås med ricotta, pesto, zucchini, paprika, tomat och spenat. Vi garnerar med spenat och citronklyftor, och så är maten färdig!

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:mjölksulfiterägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1

Zucchini

2 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

30 g

Citron

1 st

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

60 g

Rödlök

1 msk

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållermjölk, ägg, gluten)

Spenat

Ingår inte i din leverans

Olivolja* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1167.2523 kJ
Energi (kcal)278.98 kcal
Fett20.141 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater12.8066 g
varav socker12.3 g
Protein8.446 g
Salt0.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär paprika i 1 cm tunna strimlor. Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Skär tomat i tunna klyftor. Lägg grönsakerna över på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Rosta i 15-20 min, eller tills mjuka.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat. Skär citron i klyftor.

3

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*, när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Koka ravioli i 3-4 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [3/4 dl | 1 1/2 dl], häll av resten och lägg ravioli tillbaka i kastrullen med en skvätt olivolja* .

4

Blanda ricotta, pesto [1/2 paket, 2P], vitlök och en skvätt citronjuice i en bunke. Krydda generöst med peppar* och en nypa salt*. Tillsätt pastavatten* och blanda till en sås.

5

Hetta upp kastrullen med ravioli till medelvärme. Tillsätt pesto- och ricottasås och blanda med ravioli, rostade grönsaker och spenat (spara lite till garnering). Smaka av med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp ravioli i skålar. Garnera med resterande spenat och servera med resterande citronklyftor.