HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakad Kyckling
topBanner
Ugnsbakad kyckling

Ugnsbakad kyckling

med tomatsås, pärlcouscous och lagrad ost

Trodde ni att ni redan hade provat alla sätt att servera kyckling? Vi vågar nästan lova att ni inte har provat att laga kyckling med alla de goda tillbehör vi har förberett idag! Kycklingen förbakas med vitlök innan den blir nerblandad i den smarriga tomatsåsen som är smaksatt med rödvin. Pärlcouscous är nästan för vackra för att äta, och är ett roligt alternativ till pasta och ris!

Taggar:Snabb
Allergener:glutensulfitersellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Tomat

170 g

Vitlöksflörter

60 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

300 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

1 paket

Kycklingbröstfilé

4 g

Spenat

4 dl

Krossade tomater

efter behov

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 tsk

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Rödlök

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2433.979 kJ
Energi (kcal)581.735 kcal
Fett6.687 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater77.66 g
varav socker15.7 g
Protein47.915 g
Salt2.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan) och buljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

2

Blanda Vitlöksflörter, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd i kycklingen. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills gyllene. Överför kyckling till en plåt med bakplåtspapper och baka i 10-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Skiva rödlök tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka tomat. Grovhacka 1/3 av spenaten till garnering i steg 6.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök, vitlök och tomat i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, rödvinssås, socker*, en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda intill pärlcouscous är färdig.

5

Rör i pärlcouscous, hälften av riven ost, en stor klick smör* och spenat med tomatsåsen. Skär kyckling i 2 cm breda skivor.

6

Servera rätten i djupa tallrikar, börja med pärlcouscous i tomatsås och sedan kyckling. Toppa med hackad spenat och resterande ost.