
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Spröda nachos med smält ost är ett supergott tilltugg som ingen kan tacka nej till. Medan våra nachos gräddas gör vi en smakrik majssalsa med lime, koriander, rödlök och chili och en krämig avokadodipp med crème fraiche.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
200 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
1 portionspåse
Koriander
1 st
Avokado
1 st
Chili
1 burk
Majs
1 st
Lök
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till guacamole

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Lägg tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och toppa med ost.
Grädda i ugnen i 4–5 min, tills ost har smält.

Under tiden, häll av majs och lägg över i en skål.
Skär lime i klyftor.
Finhacka lök och koriander.
Kärna ur och finhacka chili.
Rör ner limesaft, chili, koriander, rödlök, salt och en nypa peppar i skålen med majs.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Halvera och kärna ur avokado.
Gröp ur avokadokött med en sked.
Mosa avokado med crème fraiche, limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera nachos direkt från plåten och toppa med majssalsa.
Servera med avokadodipp.