Skip to main content
Baconpannkakor och äppelkompott
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconpannkakor och äppelkompott

Baconpannkakor och äppelkompott

4 portioner | med rostade valnötter

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Vi bjuder på en perfekt kombination av salt och sött i detta underbara recept på pannkakor. Vi toppar våra frasiga pannkakor med salt bacon, en söt äppelkompott med smör och knapriga, rostade valnötter.

Allergener:
Milk
Egg
Gluten
Hvede
Tree nuts

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Bacon, skivor

400 g

Pannkaksmix

2 st

Äpple

20 g

Valnötter

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 2)

2 msk

Smör (steg 2)

4 msk

Smör (steg 3)

4 tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6086 kJ
Energi (kcal)1454 kcal
Fett76.2 g
varav mättat40.1 g
Kolhydrater152.5 g
varav socker51.9 g
Kostfiber5.5 g
Protein35.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Ugnsstek bacon
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och ugnsstek i 13–15 min, eller tills gyllene och krispigt.  

Stek pannkakor
2

Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 
100 °C/80 °C (varmluft) tills servering. 

Gör äppelkompott
3

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Grovhacka valnötter.

Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene och väldoftande. Lägg över i en liten skål.

Smält smör [4 msk] i samma kastrull på medelvärme. Tillsätt äpple, socker [4 tsk] och salt [1/4 tsk]. Sjud i 3–4 min, tills äpple börjar mjukna. Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med bacon och äppelkompott.

Strö över valnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image