
Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Vi bjuder på en perfekt kombination av salt och sött i detta underbara recept på pannkakor. Vi toppar våra frasiga pannkakor med salt bacon, en söt äppelkompott med smör och knapriga, rostade valnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
125 g
Bacon, skivor
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 st
Äpple
20 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
5 dl
Vatten (steg 2)
2 msk
Smör (steg 2)
4 msk
Smör (steg 3)
4 tsk
Socker (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och ugnsstek i 13–15 min, eller tills gyllene och krispigt.

Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid
100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Grovhacka valnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Smält smör [4 msk] i samma kastrull på medelvärme. Tillsätt äpple, socker [4 tsk] och salt [1/4 tsk]. Sjud i 3–4 min, tills äpple börjar mjukna. Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med bacon och äppelkompott.
Strö över valnötter.