Skip to main content
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med hemlagade rosmarinspommes och snabb coleslaw

En klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, krispiga rosmarinspommes och en ytterst läcker salladsmix.

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

4 g

Panamat

300 g

Kycklinginnerfilé

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör (steg 3)

1 st

Ägg (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)2893 kJ
Energi (kcal)691 kcal
Fett25.1 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker8.6 g
Kostfiber7.2 g
Protein46.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1.5 g
Potassium1150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min tills gyllene.

Panera kyckling
2

Skär kyckling i 2 cm breda strimlor. Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa. 

Blanda dressing
4

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, en skvätt citronjuice, senap efter smak, samt en nypa salt* och peppar* i en skål.

Blanda sallad
5

Lägg salladsmix i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl.

Servera
6

Servera kyckling med pommes, salladsmix och citronklyfta.