En klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, krispiga rosmarinspommes och en ytterst läcker salladsmix.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
4 g
Panamat
300 g
Kycklinginnerfilé
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
40 g
Aioli
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Rosmarin
efter behov
Smör (steg 3)
1 st
Ägg (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min tills gyllene.
Skär kyckling i 2 cm breda strimlor. Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, en skvätt citronjuice, senap efter smak, samt en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg salladsmix i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl.
Servera kyckling med pommes, salladsmix och citronklyfta.