I kväll drömmer vi oss bort till Medelhavets varma stränder och lagar en snabb räkpasta med härliga örtkryddor. Vi kokar spaghetti och vänder den i en gräddsås med räkor, lök, körsbärstomater och spenat. Våra kryddblandningar Mamas Favorit och Medelhavets Pärla ger helt rätt smak, och pastan får en både krämig och knaprig topping i form av finriven ost och pumpakärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
4 g
Medelhavets Pärla
60 g
Spenat
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Lök
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
125 g
Körsbärstomater
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Halvera körsbärstomater.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor, lök, körsbärstomater, Mamas Favorit, Medelhavets Pärla, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills lök är mjuk.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Sänk till medelvärme och tillsätt spenat, matlagningsgrädde, sparat kokvatten och grönsaksbuljong.
Sjud i 1–2 min, eller tills sås tjocknar något.
Vänd ner pasta i såsen.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.
Lägg upp räkpasta i skålar.
Garnera med pumpakärnor och finriven ost.