Både stora och små familjemedlemmar brukar gilla tacos, men alla kanske inte är överens om vad som ska vara i. Med denna nordiska version av favoriträtten får både barn och vuxna själva bestämma vad de vill fylla sina tortillas med – från pankopanerade räkor till äpple, kål, gurka och dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Dill
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Citron
1 st
Äpple
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till räkor
1 st
Ägg till panering
Värm ugnen till 220 °C/200 °C varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Halvera, kärna ur och skär gurka i 1 cm tunna stavar.
Halvera citron.
Finhacka dill.
Blanda kål, en skvätt citronsaft och salt i en medelstor skål.
Banda gräddfil, vatten och majonnäs i en liten skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.
Blanda med mjöl, salt och en nypa peppar.
Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor. Använd halva det vispade ägget till 2P.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.
Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.
TIPS: 1) Om panko ramlar av under stekningen kan du strö det över räkorna vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Ställ fram tortillas, räkor, dill, kål, äpple, gurka och sås på bordet.
Fyll tortillas med valfria tillbehör och gör din egen version av nordiska räktacos!