
Räkrisotto
med körsbärstomater och parmesan
.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Majs
200
Körsbärstomater
Räkor
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
150
Risottoris
1
Citron
1
Basilika
2
Vitlöksklyfta
1
Schalottenlök
Ingår inte i din leverans
1
Smör
Instruktioner
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en mellanstor kastrull. Sänk till låg värme när buljongen kokar. Låt majsen rinna av i en sil. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela citron i fyra klyftor. Riv parmesan. Grovhacka basilikablad (kasta stjälken).
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök tills de börjar ta färg, ca 1-2 min. Tillsätt risottoris. Rör om i 1-2 min. Börja med att hälla i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera tills riset är 'al dente' och krämigt, 30-35 min. Var god och fortsätt med följande steg.TIPS: Tillsätt mer vatten vid behov.
Halvera tomater på längden och lägg i en skål med en skvätt olivolja* och lite citronjuice medan riset sjuder. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Dutta räkorna torra med hushållspapper och krydda med en nypa salt* och peppar*. Hetta upp rikligt med smör* i en stekpanna på medelvärme. Lägg i räkorna och bryn i 1-2 min. Vänd på räkorna. Skeda smöret* över räkorna tills de är genomstekta, ca 1-2 min. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är helt vitt och ytan är ogenomskinlig.
När risottoriset har fått sjuda klart kan du tillsätta majs, parmesan, en klick smör* och en skvätt med citronjuice i stekpannan. Värm upp under omrörning och krydda med en nypa salt* och peppar* efter smak.
Fördela risotton mellan skålarna och toppa med räkor. Strö sedan över med tomater och basilika. Servera med citronklyfta vid sidan av.