HelloFresh
Räkrisotto

Räkrisotto

med körsbärstomater och parmesan

Sugen på skaldjur? Räka med oss! Dyk ner i vår krämiga räkrisotto och upplev det bästa av denna italienska nationalrätt som härstammar så långt tillbaka som från 1100-talet. Fräst schalottenlök och vitlök ger precis lagom med sting för att krämigheten ska komma till sin rätt. Toppa med solmogna körsbärstomater och hackade basilikablad.

Allergener:sellerimjölkkräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Majs

1 st

Schalottenlök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

150 g

Risottoris

200 g

Körsbärstomater

1 påse

Basilika

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur)

Ingår inte i din leverans

500 ml

Vatten*

15 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2146 kJ
Energi (kcal)513 kcal
Fett11 g
varav mättat6 g
Kolhydrater75 g
varav socker8 g
Kostfiber5 g
Protein24 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en mellanstor kastrull. Sänk till låg värme när buljongen kokar.

Låt majsen rinna av i en sil. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela citron i fyra klyftor. Riv parmesan.

Grovhacka basilikablad (kasta stjälken).

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök tills de börjar ta färg, ca 1-2 min.

Tillsätt risottoris. Rör om i 1-2 min. Börja med att hälla i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera tills riset är 'al dente' och krämigt, 30-35 min.

Var god och fortsätt med följande steg.

TIPS: Tillsätt mer vatten vid behov.

3

Halvera tomater på längden och lägg i en skål med en skvätt olivolja och lite citronjuice medan riset sjuder. Krydda med en nypa salt och peppar*.

4

Dutta räkorna torra med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.

Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme. Lägg i räkorna och bryn i 1-2 min. Vänd på räkorna. Skeda smöret över räkorna tills de är genomstekta, ca 1-2 min.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är helt vitt och ytan är ogenomskinlig.

TIPS: Luta stekpannan något mot dig så att det blir lättare att skeda smöret när du steker räkorna.

5

När risottoriset har fått sjuda klart kan du tillsätta majs, parmesan, en klick smör och en skvätt med citronjuice i stekpannan. Värm upp under omrörning och krydda med en nypa salt och peppar* efter smak.

6

Fördela risotton mellan skålarna och toppa med räkor. Strö sedan över med tomater och basilika. Servera med citronklyfta vid sidan av.

Smaklig måltid!