HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRäkrisotto
topBanner
Räkrisotto

Räkrisotto

med körsbärstomater och parmesan

Allergener:kräftdjursulfitersellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Majs

150 g

Körsbärstomater

1 msk

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållasoja, senap, fisk, ägg, mjölk, blötdjur, Kan innehålla spår av gluten, sesam, sulfiter, kräftdjur)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Risottoris

Citron

Basilika

Vitlöksklyfta

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

Smör*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)382.625 kcal
Energi (kJ)1600.9028 kJ
Fett8.37 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater67.095 g
varav socker3.5 g
Protein7.2552 g
Salt0.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en mellanstor kastrull. Sänk till låg värme när buljongen kokar. Låt majsen rinna av i en sil. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela citron i fyra klyftor. Riv parmesan. Grovhacka basilikablad (kasta stjälken). 

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök tills de börjar ta färg, ca 1-2 min. Tillsätt risottoris. Rör om i 1-2 min. Börja med att hälla i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera tills riset är 'al dente' och krämigt, 30-35 min. Var god och fortsätt med följande steg.TIPS: Tillsätt mer vatten vid behov.

3

Halvera tomater på längden och lägg i en skål med en skvätt olivolja* och lite citronjuice medan riset sjuder. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Dutta räkorna torra med hushållspapper och krydda med en nypa salt* och peppar*. Hetta upp rikligt med smör* i en stekpanna på medelvärme. Lägg i räkorna och bryn i 1-2 min. Vänd på räkorna. Skeda smöret* över räkorna tills de är genomstekta, ca 1-2 min. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är helt vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

När risottoriset har fått sjuda klart kan du tillsätta majs, parmesan, en klick smör* och en skvätt med citronjuice i stekpannan. Värm upp under omrörning och krydda med en nypa salt* och peppar* efter smak. 

6

Fördela risotton mellan skålarna och toppa med räkor. Strö sedan över med tomater och basilika. Servera med citronklyfta vid sidan av.