Skip to main content
Rödbets- och apelsinsallad

Rödbets- och apelsinsallad

Sharingrätt | med vispad ost och dragon

4.5
(5)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Här lagar vi en smakrik rätt med rostade rödbetor, apelsin och vispad salladsost som toppas med hasselnötter och dragon.

Allergener:
Mjölk
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Apelsin

1 portionspåse

Dragon

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller: Mjölk)

6 st

Rödbeta

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till grönsaker

½ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Socker till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2720 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett37.7 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater61.4 g
varav socker45.8 g
Kostfiber12.4 g
Protein20.9 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rödbeta
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta (oskalad) i klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.

Förbered topping
2

Grovhacka hasselnötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Smula salladsost i en djup tallrik. Tillsätt yoghurt, socker och en nypa peppar och vispa tills slätt, 1–2 min.

Förbered apelsin
3

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i tunna skivor.

Grovhacka dragonblad.

Servera
4

Lägg upp rödbeta och apelsin på ett fat, toppa med vispad ost och garnera med dragon och hasselnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image