
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Här lagar vi en smakrik rätt med rostade rödbetor, apelsin och vispad salladsost som toppas med hasselnötter och dragon.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Apelsin
1 portionspåse
Dragon
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
6 st
Rödbeta
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
½ msk
Olja till grönsaker
½ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Socker till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta (oskalad) i klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.

Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Smula salladsost i en djup tallrik. Tillsätt yoghurt, socker och en nypa peppar och vispa tills slätt, 1–2 min.

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i tunna skivor.
Grovhacka dragonblad.

Lägg upp rödbeta och apelsin på ett fat, toppa med vispad ost och garnera med dragon och hasselnötter.