.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Röd paprika
1
Morot
1
Apelsin
70
Rucola
15
Balsamvinäger
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
8
Panamat
Nötfärs
1
Krossade tomater, basilika
25
Ketchup
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök, vitlök och kryddmix i 4-5 min. Lägg i nötfärs och fräs i ytterligare 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*. Sänk till medelhög värme och stek tills köttet är brynt. Tillsätt krossade tomater och ketchup. Sjud i 6-7 min tills såsen är krämig. Krydda med en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS IN REMPS
Rulla ut pizzadeg och det medföljande bakplåtspappret på en plåt [2 plåtar, 4 pers]. Bre köttfärsen jämnt över degen och toppa den med mozzarella. Grädda pizzan på översta hyllan i ugnen tills basen är krispig, osten har smält och är bubblig, 10-15 min.
Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Dela apelsinen i 1 cm stora bitar. Kärna ur och skiva paprika i strimlor. Skala och skär morot i stavar. Placera paprika och morötter i skålar och ställ dem på bordet.
Blanda 2/3 av rucolan tillsammans med apelsinbitarna, balsamvinäger, en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke.
Toppa er pizza bolognese med resterande rucola. Servera apelsinsallad, paprika och morotsstavarna vid sidan av. Krydda pizzan med en nypa salt* och peppar* efter smak. HERO: TIPS! Skippa rucola på barnens pizzabitar om de upplever att salladen är lite bitter.