topBanner
Pizza bolognese

Pizza bolognese

med apelsinsallad

Barnvänlig

Låt barnen springa ut på en äng av krämig mozzarella och träffa nya bekantskaper som vanligtvis inte hör hemma vid en pizza bolognese. Såsom den vackra apelsinsalladen, vars sötma skapar kontraster så starka att dina smaklökar kommer att vilja ta första flyget till Rom för att dela med sig av sina upplevelser till sina italienska kollegor.

Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

8 g

Central American Style kryddmix

250 g

Nötfärs

1 paket

Krossade tomater, basilika

25 g

Ketchup

1 st

Apelsin

1 påse

Rucola

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 paket

Pizzadeg

(Innehållergluten)

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4715 kJ
Energi (kcal)1127 kcal
Fett30 g
varav mättat15 g
Kolhydrater140 g
varav socker49 g
Protein61 g
Salt6 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på hög värme. Fräs lök, vitlök och kryddmix i 4-5 min.  Lägg i nötfärs och fräs i ytterligare 2-3 min. Krydda med salt och peppar*. Sänk till medelhög värme och stek tills köttet är brynt. 

Tillsätt krossade tomater och ketchup. Sjud i 6-7 min tills såsen är krämig. Krydda med en nypa socker, salt och peppar*.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Rulla ut pizzadeg och det medföljande bakplåtspappret på en plåt [2 plåtar, 4 pers].

Bre köttfärsen jämnt över degen och toppa den med mozzarella.

Grädda pizzan på översta hyllan i ugnen tills basen är krispig, osten har smält och är bubblig, 10-15 min.

4

Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Dela apelsinen i 1 cm stora bitar.

Kärna ur och skiva paprika i strimlor. Skala och skär morot i stavar.

Placera paprika och morötter i skålar och ställ dem på bordet.

5

Blanda 2/3 av rucolan tillsammans med apelsinbitarna, balsamvinäger, en skvätt olja, en nypa salt och peppar* i en bunke.

6

Toppa er pizza bolognese med resterande rucola.

Servera apelsinsalladen vid sidan av med paprikan och morotsstavarna.

Krydda pizzan med en nypa salt och peppar efter smak.

TIPS: Hoppa över att lägga rucola på barnens pizzabitar om de upplever att salladen är lite bitter.

Smaklig måltid!