HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPizza Bolognese
topBanner
Pizza bolognese

Pizza bolognese

med apelsinsallad

Allergener:mjölksulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Mozzarella

(Innehållermjölk)

15 ml

Röd paprika

25 g

Morot

1 st

Apelsin

Rucola

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Lök

Vitlöksklyfta

Panamat

Nötfärs

Krossade tomater

Ketchup

Pizzadeg

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3032.9817 kJ
Energi (kcal)724.9 kcal
Fett19.725 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater95.25 g
varav socker5.4 g
Protein27.1125 g
Salt4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka lök och vitlök

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök, vitlök och kryddmix i 4-5 min. Lägg i nötfärs och fräs i ytterligare 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*. Sänk till medelhög värme och stek tills köttet är brynt. Tillsätt krossade tomater och ketchup. Sjud i 6-7 min tills såsen är krämig. Krydda med en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS IN REMPS

3

Rulla ut pizzadeg och det medföljande bakplåtspappret på en plåt [2 plåtar, 4 pers]. Bre köttfärsen jämnt över degen och toppa den med mozzarella. Grädda pizzan på översta hyllan i ugnen tills basen är krispig, osten har smält och är bubblig, 10-15 min.

4

Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Dela apelsinen i 1 cm stora bitar. Kärna ur och skiva paprika i strimlor. Skala och skär morot i stavar. Placera paprika och morötter i skålar och ställ dem på bordet.

5

Blanda 2/3 av rucolan tillsammans med apelsinbitarna, balsamvinäger, en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke. 

6

Toppa er pizza bolognese med resterande rucola. Servera apelsinsallad, paprika och morotsstavarna vid sidan av. Krydda pizzan med en nypa salt* och peppar* efter smak. HERO: TIPS! Skippa rucola på barnens pizzabitar om de upplever att salladen är lite bitter.