topBanner
Paprikapaj

Paprikapaj

med timjan, persilja- och granatäppelsalsa

Doppa dig i en ocean av kontraster och låt vågorna av granatäpple skölja över dina smaklökar när du tar en tugga av vår okonventionella paprikapaj. Med en nypa vitlök och timjan kommer aromerna att bölja som en träflotte nedför Niagarafallen. Toppa med färsk bladpersilja och krämig salladsost.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

1 st

Grön paprika

½ burk

Svarta bönor

1 g

Timjan

2 g

Cajun kryddmix

½ paket

Pajdeg

(Innehållergluten)

1 burk

Krossade tomater, basilika

1 paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Granatäpple

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3305 kJ
Energi (kcal)790 kcal
Fett35 g
varav mättat20 g
Kolhydrater80 g
varav socker47 g
Protein30 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera och skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Halvera paprikor, ta bort kärnhus och skiva tunt. Häll av svarta bönor i en sil.

Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i rödlök, vitlök, paprika, timjan och cajun kryddmix. Krydda med salt och peppar*. Fräs i 10-15 min.

TIPS: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att börja med hälften och därefter krydda efter smak.

2

Häll i krossade tomater och svarta bönor i pannan. Låt sjuda i 5 min. Krydda med salt och peppar.

TIPS: Rödlöken och paprikan ska bli riktigt mjuka och tomatsåsen ska sjuda tills den är krämig.

3

Placera pajdegen i en pajform (alternativt en ugnsform) och tryck ut den i kanterna.

Förbaka i ugnen tills pajskalet har fått lite färg, 8-10 min.

TIPS: Använd en mindre form för 2 personer. Överflödig deg kan också flätas och läggas ovanpå pajen.

4

Fyll pajskalet med grönsakerna från stekpannan. Smula salladsost jämnt över pajen.

Grädda pajen i ugnen tills den är gyllenbrun, ca 10 min.

5

Halvera granatäpplet på bredden och pressa ut kärnorna. Finhacka persilja.

Blanda granatäpple och persilja i en bunke. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: För att slippa granatäppeljuice över hela köket kan du pressa ut kärnorna i en plastpåse.

6

Servera en bit paprikapaj med granatäppelsalsa vid sidan av.

Smaklig måltid!