HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPaprikapaj
topBanner
Paprikapaj

Paprikapaj

med timjan, persilja- och granatäppelsalsa

Allergener:mjölksulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Timjan

½ paket

Grön paprika

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Svarta bönor

Krossade tomater

Bladpersilja

Röd paprika

Rödlök

Vitlöksklyfta

Granatäpple

Pajdeg

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)224.9946 kJ
Energi (kcal)53.775 kcal
Fett0.6825 g
varav mättat0.3 g
Kolhydrater6.2525 g
varav socker0.3 g
Protein4.3625 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera och skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Halvera paprikor, ta bort kärnhus och skiva tunt. Häll av svarta bönor i en sil.Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i rödlök, vitlök, paprika, timjan och cajun kryddmix. Krydda med salt* och peppar*. Fräs i 10-15 min.TIPS: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att börja med hälften och därefter krydda efter smak.

2

Häll i krossade tomater och svarta bönor i pannan. Låt sjuda i 5 min. Krydda med salt* och peppar*TIPS: Rödlöken och paprikan ska bli riktigt mjuka och tomatsåsen ska sjuda tills den är krämig. 

3

Placera pajdegen i en pajform (alternativt en ugnsform) och tryck ut den i kanterna. Förbaka i ugnen tills pajskalet har fått lite färg, 8-10 min. TIPS: Använd en mindre form för 2 personer. Överflödig deg kan också flätas och läggas ovanpå pajen.

4

Fyll pajskalet med grönsakerna från stekpannan. Smula salladsost jämnt över pajen. Grädda pajen i ugnen tills den är gyllenbrun, ca 10 min.

5

Halvera granatäpplet på bredden och pressa ut kärnorna. Finhacka persilja. Blanda granatäpple och persilja i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*TIPS: För att slippa granatäppeljuice över hela köket kan du pressa ut kärnorna i en plastpåse.

6

Servera en bit paprikapaj med granatäppelsalsa vid sidan av.