1 g
Timjan
½ paket
Grön paprika
Grekisk salladsost
(Innehållermjölk)Ay Cajun-ba
(Innehållersulfiter)Svarta bönor
Krossade tomater
Bladpersilja
Röd paprika
Rödlök
Vitlöksklyfta
Granatäpple
Pajdeg
(Innehållergluten)Sätt ugnen på 200°C. Halvera och skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Halvera paprikor, ta bort kärnhus och skiva tunt. Häll av svarta bönor i en sil.Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i rödlök, vitlök, paprika, timjan och cajun kryddmix. Krydda med salt* och peppar*. Fräs i 10-15 min.TIPS: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att börja med hälften och därefter krydda efter smak.
Häll i krossade tomater och svarta bönor i pannan. Låt sjuda i 5 min. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Rödlöken och paprikan ska bli riktigt mjuka och tomatsåsen ska sjuda tills den är krämig.
Placera pajdegen i en pajform (alternativt en ugnsform) och tryck ut den i kanterna. Förbaka i ugnen tills pajskalet har fått lite färg, 8-10 min. TIPS: Använd en mindre form för 2 personer. Överflödig deg kan också flätas och läggas ovanpå pajen.
Fyll pajskalet med grönsakerna från stekpannan. Smula salladsost jämnt över pajen. Grädda pajen i ugnen tills den är gyllenbrun, ca 10 min.
Halvera granatäpplet på bredden och pressa ut kärnorna. Finhacka persilja. Blanda granatäpple och persilja i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: För att slippa granatäppeljuice över hela köket kan du pressa ut kärnorna i en plastpåse.
Servera en bit paprikapaj med granatäppelsalsa vid sidan av.