HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Kyckling med purjolökstäcke

Kyckling med purjolökstäcke

sötpotatis-och rödbetspommes

Barnvänlig

Väck slumrande smaksinnen till liv med en drömsk kyckling nerbäddad under ett graciöst täcke av mild purjolök. Tonerna av koriander och chili piggar garanterat upp dina smaklökar så att du kan njuta fullt ut tillsammans med krispiga pommes gjorda på sötpotatis och rödbetor.

Allergener:mjölksulfiter
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

200 g

Rödbeta

1 st

Rosmarin

150 g

Purjolök

½ paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

2 st

Chili flakes

½ st

Kycklingbröstfilé

½ paket

Citron

15 ml

Honung

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2628 kJ
Energi (kcal)628 kcal
Fett19 g
varav mättat9 g
Kolhydrater61 g
varav socker20 g
Kostfiber8 g
Protein50 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion.

Skala och skär sedan sötpotatis och rödbetor i pommes frites. Finhacka rosmarinbladen (kasta stjälken).

Placera pommesen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med rosmarin, en nypa salt och peppar*.

Rör om pommesen och strö dem sedan jämnt över plåten. Baka överst i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka, 20-25 min.

2

Skär bort den mörkaste blasten och roten på purjolöken. Skiva den sedan tunt.

Smula salladsost [1/2 paket, 2 pers].

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs purjolöken tills den har blivit mjuk, 4-5 min.

Ta av stekpanna från värmen och rör i salladsosten och en nypa chili flakes (stark!). Krydda med salt och peppar efter smak.

Tips: Skippa chili flakes om du inte gillar stark mat.

4

Dela kycklingfiléerna horisontellt, men inte helt igenom. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Öppna varje filé som en bok och massera in en skvätt olja, en nypa salt och peppar*. Toppa den sedan med purjolöksblandningen.

Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 7-10 min (beroende på filéernas tjocklek).

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Pressa citron [1/2 citron/2 pers] över en liten skål.

Blanda citronjuice, honung [1/2 paket, 2 pers], balsamvinäger, 1-2 msk olivolja till en dressing i en skål. Krydda salt och peppar* efter smak.

6

Fördela de purjolökstäckta kycklingfiléerna på tallrikarna. Servera tillsammans med rotfrukspommes och skeda över citrondressingen.

Smaklig måltid!