HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyckling Med Purjolökstäcke
topBanner
Kyckling med purjolökstäcke

Kyckling med purjolökstäcke

sötpotatis-och rödbetspommes

Barnvänlig
Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

12.5 g

Chili

1 msk

Kycklingbröstfilé

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Rödbeta

Citron

Sötpotatis

Honung

Rosmarin

Purjolök

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)384.9803 kJ
Energi (kcal)92.0125 kcal
Fett7.5062 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater5.8337 g
varav socker4.7 g
Protein0.0625 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skala och skär sedan sötpotatis och rödbetor i pommes frites. Finhacka rosmarinbladen (kasta stjälken). Placera pommesen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med rosmarin, en nypa salt* och peppar*. Rör om pommesen och strö dem sedan jämnt över plåten. Baka överst i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka, 20-25 min.

2

Skär bort den mörkaste blasten och roten på purjolöken. Skiva den sedan tunt. Smula salladsost [1/2 paket, 2 pers].

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs purjolöken tills den har blivit mjuk, 4-5 min. Ta av stekpanna från värmen och rör i salladsosten och en nypa chili flakes (stark!). Krydda med salt* och peppar* efter smak. Tips: Skippa chili flakes om du inte gillar stark mat.

4

Dela kycklingfiléerna horisontellt, men inte helt igenom. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. 

Öppna varje filé som en bok och massera in en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*. Toppa den sedan med purjolöksblandningen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 7-10 min (beroende på filéernas tjocklek). VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Pressa citron [1/2 citron/2 pers] över en liten skål. Blanda citronjuice, honung [1/2 paket, 2 pers], balsamvinäger, 1-2 msk olivolja* till en dressing i en skål. Krydda salt* och peppar* efter smak.

6

Fördela de purjolökstäckta kycklingfiléerna på tallrikarna. Servera tillsammans med rotfrukspommes och skeda över citrondressingen.