topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kummel

Stekt kummel

med krossad potatis, broccoli och dragonsås

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Dragon

Kummelfilé

250

Broccoli

150

Crème fraiche

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)74 kcal
Energi (kJ)310 kJ
Fett8.32 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater0.06 g
varav socker0.1 g
Protein0.07 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Koka upp två stora kastruller med välsaltat vatten*. Skala och dela potatisen i kvartar. Lägg bitarna i en av kastrullerna och låt dem koka i 12-17 min. Finhacka dragonbladen (kasta stjälken). Tips: 1) Potatisen är färdig när du enkelt kan skära igenom den. 2) Tänk på att två personer endast använder halva påsen med dragon!

2

Dutta kummelfiléerna torra med hushållspapper. Krydda med salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna med skinnsidan neråt i 4-5 min. Vänd dem sedan försiktigt och stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Fisken är färdiglagad när mitten av köttet är ogenomskinlig. Lägg filéerna i ett foliepaket för att hålla värmen. Sätt åt sidan. Stekpannan kommer att användas igen. 

3

Dela broccolin i små buketter. Häll i broccolibuketterna i den andra kastrullen med kokande vatten medan fisken steks. Koka i 4 min och häll sedan av i ett durkslag. Sätt åt sidan.

4

Värm upp den nu tomma stekpannan på låg till medelvärme och häll i crème fraîche. Rör om ordentligt och krydda efter smak med hackad dragon, salt* och peppar*TIPS: Använd inte all dragon om du föredrar en subtil dragonsmak.

5

Häll av potatisbitarna i ett durkslag när de är färdigkokta. Låt potatisen ånga av i durkslaget i 1 min. Häll tillbaka potatis i kastrullen och krossa lätt med en gaffel. Blanda den krossade potatisen tillsammans med en klick med smör*. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp krossad potatis och broccoli på tallrikarna. Toppa med kummelfiléer och avsluta med generösa mängder dragonsås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image