topBanner
Stekt kummel

Stekt kummel

med krossad potatis, broccoli och dragonsås

Idag lagar vi vi skandinavisk Merlucchius merlucchius - den stålgråa fisken som vi kallar kummel. Kummel är full av näringsämnen och dess kött liknar torsk men är aningen fastare. Servera på en bädd av rykande het krossad potatis med knaprig broccoli och en mild, krämig dragonsås.

Allergener:fiskmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

½ påse

Dragon

250 g

Kummelfilé

(Innehållerfisk)

250 g

Broccoli

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2891 kJ
Energi (kcal)691 kcal
Fett33 g
varav mättat20 g
Kolhydrater65 g
varav socker18 g
Protein31 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp två stora kastruller med välsaltat vatten*.

Skala och dela potatisen i kvartar. Lägg bitarna i en av kastrullerna och låt dem koka i 12-17 min.

Finhacka dragonbladen (kasta stjälken).

Tips: 1) Potatisen är färdig när du enkelt kan skära igenom den. 2) Tänk på att två personer endast använder halva påsen med dragon!

2

Dutta kummelfiléerna torra med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna med skinnsidan neråt i 4-5 min. Vänd dem sedan försiktigt och stek i ytterligare 2-3 min.

VIKTIGT: Fisken är färdiglagad när mitten av köttet är ogenomskinlig.

Lägg filéerna i ett foliepaket för att hålla värmen. Sätt åt sidan. Stekpannan kommer att användas igen.

3

Dela broccolin i små buketter.

Häll i broccolibuketterna i den andra kastrullen med kokande vatten medan fisken steks.

Koka i 4 min och häll sedan av i ett durkslag. Sätt åt sidan.

4

Värm upp den nu tomma stekpannan på låg till medelvärme och häll i crème fraîche. Rör om ordentligt och krydda efter smak med hackad dragon, salt och peppar.

TIPS: Använd inte all dragon om du föredrar en subtil dragonsmak.

5

Häll av potatisbitarna i ett durkslag när de är färdigkokta. Låt potatisen ånga av i durkslaget i 1 min.

Häll tillbaka potatis i kastrullen och krossa lätt med en gaffel. Blanda den krossade potatisen tillsammans med en klick med smör. Krydda med en nypa salt och peppar*.

6

Lägg upp krossad potatis och broccoli på tallrikarna. Toppa med kummelfiléer och avsluta med generösa mängder dragonsås.

Smaklig måltid!