Tomat- och paprikasoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomat- och paprikasoppa

Tomat- och paprikasoppa

med pärlcouscous och dragon

.

Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Tomat

150

Crème fraiche

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

Grönsaksbuljong

½

Ciabatta

20

Finriven ost

½

Dragon

1

Röd paprika

2

Vitlöksklyfta

1

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

½

Socker

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)375 kcal
Energi (kJ)1569 kJ
Fett9.25 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater61.66 g
varav socker4.3 g
Protein10.27 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Ta ut smöret* i rumstemperatur. Sätt ugnen på 220°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv schalottenlök. Skala och pressa vitlök. Grovhacka tomater och paprika. Plocka och finhacka dragonblad (kasta stjälken).

2

Hetta upp olja* i en stor kastrull. Stek schalottenlök, tomat, paprika och halva vitlöken i 2 min på låg till medelvärme under omrörning. Häll i 200 ml kokande vatten* per person och grönsaksbuljong. Låt soppan sjuda under lock i 15 min.

3

Täck pärlcouscous med vatten i en kastrull medan soppan sjuder. Låt couscous koka under lock i 12-14 min. Rör om regelbundet för att förhindra den att fastna i kastrullen. Häll av vattnet, fluffa upp grynen med en gaffel, och sätt åt sidan för att ångtorka.

4

Halvera ciabatta på längden och skär i 5 cm breda skivor. Placera brödet på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda smör* med resterande vitlök i en skål. Bre bröden med vitlökssmör och häll över en skvätt med olja*. Baka i ugnen i 6-8 min tills gyllenbruna.

5

Ta soppan av värme. Tillsätt hälften av crème fraîche och blanda soppan med en stavmixer. Krydda med salt*, peppar* och socker* efter smak. Rör i couscous i soppan.TIPS: Häll i en skvätt av resterande kokande vatten om soppan upplevs för tjock.

6

Riv parmesan. Häll soppan i djupa skålar. Strö över parmesan, toppa med en klick crème fraîche och hackad dragon. Servera med vitlöksbröd vid sidan.