HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomat Och Paprikasoppa
topBanner
Tomat- och paprikasoppa

Tomat- och paprikasoppa

med pärlcouscous och dragon

Allergener:mjölkglutensellerisesamägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

170 g

Tomat

1.33 msk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ tsk

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

4 dl

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Dragon

Röd paprika

Vitlöksklyfta

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1568.8352 kJ
Energi (kcal)374.9606 kcal
Fett9.2548 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater61.6575 g
varav socker4.3 g
Protein10.267 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Ta ut smöret* i rumstemperatur. Sätt ugnen på 220°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv schalottenlök. Skala och pressa vitlök. Grovhacka tomater och paprika. Plocka och finhacka dragonblad (kasta stjälken).

2

Hetta upp olja* i en stor kastrull. Stek schalottenlök, tomat, paprika och halva vitlöken i 2 min på låg till medelvärme under omrörning. Häll i 200 ml kokande vatten* per person och grönsaksbuljong. Låt soppan sjuda under lock i 15 min.

3

Täck pärlcouscous med vatten i en kastrull medan soppan sjuder. Låt couscous koka under lock i 12-14 min. Rör om regelbundet för att förhindra den att fastna i kastrullen. Häll av vattnet, fluffa upp grynen med en gaffel, och sätt åt sidan för att ångtorka.

4

Halvera ciabatta på längden och skär i 5 cm breda skivor. Placera brödet på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda smör* med resterande vitlök i en skål. Bre bröden med vitlökssmör och häll över en skvätt med olja*. Baka i ugnen i 6-8 min tills gyllenbruna.

5

Ta soppan av värme. Tillsätt hälften av crème fraîche och blanda soppan med en stavmixer. Krydda med salt*, peppar* och socker* efter smak. Rör i couscous i soppan.TIPS: Häll i en skvätt av resterande kokande vatten om soppan upplevs för tjock.

6

Riv parmesan. Häll soppan i djupa skålar. Strö över parmesan, toppa med en klick crème fraîche och hackad dragon. Servera med vitlöksbröd vid sidan.