170 g
Tomat
1.33 msk
Crème fraiche
(Innehållermjölk)½ tsk
Pärlcouscous
(Innehållergluten)4 dl
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)Ciabatta
(Innehållergluten, sesam)Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)Dragon
Röd paprika
Vitlöksklyfta
Schalottenlök
Smör*
(Innehållermjölk)Socker*
Vatten*
Ta ut smöret* i rumstemperatur. Sätt ugnen på 220°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv schalottenlök. Skala och pressa vitlök. Grovhacka tomater och paprika. Plocka och finhacka dragonblad (kasta stjälken).
Hetta upp olja* i en stor kastrull. Stek schalottenlök, tomat, paprika och halva vitlöken i 2 min på låg till medelvärme under omrörning. Häll i 200 ml kokande vatten* per person och grönsaksbuljong. Låt soppan sjuda under lock i 15 min.
Täck pärlcouscous med vatten i en kastrull medan soppan sjuder. Låt couscous koka under lock i 12-14 min. Rör om regelbundet för att förhindra den att fastna i kastrullen. Häll av vattnet, fluffa upp grynen med en gaffel, och sätt åt sidan för att ångtorka.
Halvera ciabatta på längden och skär i 5 cm breda skivor. Placera brödet på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda smör* med resterande vitlök i en skål. Bre bröden med vitlökssmör och häll över en skvätt med olja*. Baka i ugnen i 6-8 min tills gyllenbruna.
Ta soppan av värme. Tillsätt hälften av crème fraîche och blanda soppan med en stavmixer. Krydda med salt*, peppar* och socker* efter smak. Rör i couscous i soppan.TIPS: Häll i en skvätt av resterande kokande vatten om soppan upplevs för tjock.
Riv parmesan. Häll soppan i djupa skålar. Strö över parmesan, toppa med en klick crème fraîche och hackad dragon. Servera med vitlöksbröd vid sidan.