topBanner
Tomat- och paprikasoppa

Tomat- och paprikasoppa

med pärlcouscous och dragon

Lämna höstens bistra blåst därhän och låt dig uppslukas av ett tomatångande inferno av högtidliga smaker. Under ytan av vår mustiga tomat-och paprikasoppa döljer sig fyllig pärlcouscous som fyllts med aromerna från “kungen av örter” - dragon. Som kronan på verket toppar du soppan med parmesan.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölksellerisesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 st

Tomat

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

½ påse

Dragon

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

400 ml

Vatten*

½ tsk

Socker*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3602 kJ
Energi (kcal)861 kcal
Fett37 g
varav mättat22 g
Kolhydrater105 g
varav socker19 g
Protein24 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Ta ut smöret i rumstemperatur. Sätt ugnen på 220°C. Koka upp vatten i en vattenkokare.

Riv schalottenlök. Skala och pressa vitlök. Grovhacka tomater och paprika. Plocka och finhacka dragonblad (kasta stjälken).

2

Hetta upp olja* i en stor kastrull. Stek schalottenlök, tomat, paprika och halva vitlöken i 2 min på låg till medelvärme under omrörning.

Häll i 200 ml kokande vatten* per person och grönsaksbuljong. Låt soppan sjuda under lock i 15 min.

3

Täck pärlcouscous med vatten i en kastrull medan soppan sjuder. Låt couscous koka under lock i 12-14 min. Rör om regelbundet för att förhindra den att fastna i kastrullen.

Häll av vattnet, fluffa upp grynen med en gaffel, och sätt åt sidan för att ångtorka.

4

Halvera ciabatta på längden och skär i 5 cm breda skivor. Placera brödet på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda smör* med resterande vitlök i en skål.

Bre bröden med vitlökssmör och häll över en skvätt med olja*. Baka i ugnen i 6-8 min tills gyllenbruna.

5

Ta soppan av värme. Tillsätt hälften av crème fraîche och blanda soppan med en stavmixer.  Krydda med salt, peppar och socker* efter smak. Rör i couscous i soppan.

TIPS: Häll i en skvätt av resterande kokande vatten om soppan upplevs för tjock.

6

Riv parmesan.

Häll soppan i djupa skålar. Strö över parmesan, toppa med en klick crème fraîche och hackad dragon. Servera med vitlöksbröd vid sidan.

Smaklig måltid!