Hello Sunrise-kyckling och potatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hello Sunrise-kyckling och potatismos

Hello Sunrise-kyckling och potatismos

med krämig purjolökssås och morotssallad

Vad är Hello Sunrise, kanske du undrar. Låt oss presentera vår nya kryddblandning, en supersmarrig mix av torkade örter med härlig umamismak. I kvällens recept använder vi den som smaksättning till vår ugnsstekta kyckling, som först får fin stekyta i pannan. Vi serverar vår solskenskyckling med lent potatismos, frisk morotssallad och krämig purjolökssås.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 st

Purjolök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Morot

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3043 kJ
Energi (kcal)727 kcal
Fett36.4 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater59.2 g
varav socker14.1 g
Protein46.9 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga potatismos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Hello Sunrise och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten

Förbered grönsaker
3

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj salladsmix.

Blanda sallad
4

Lägg salladsmix, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd om salladen precis innan servering.

Laga sås
5

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek purjolök i 2–3 min, eller tills mjuk

Tillsätt matlagningsgräde, kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar och sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

Servera
6

Skär kyckling i skivor.

Lägg upp kyckling, potatismos och sallad på tallrikar.

Servera med sås.