Vad är Hello Sunrise, kanske du undrar. Låt oss presentera vår nya kryddblandning, en supersmarrig mix av torkade örter med härlig umamismak. I kvällens recept använder vi den som smaksättning till vår ugnsstekta kyckling, som först får fin stekyta i pannan. Vi serverar vår solskenskyckling med lent potatismos, frisk morotssallad och krämig purjolökssås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 st
Purjolök
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Morot
60 g
Salladsmix
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen.
Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Hello Sunrise och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten
Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skölj salladsmix.
Lägg salladsmix, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd om salladen precis innan servering.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek purjolök i 2–3 min, eller tills mjuk
Tillsätt matlagningsgräde, kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar och sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp kyckling, potatismos och sallad på tallrikar.
Servera med sås.