Tex Mex mixed mince mac n cheese one pot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tex Mex mixed mince mac n cheese one pot

med cheddar, koriander och chili

Kvällens middag är en så kallad ”one pot”-pasta, vilket betyder att hela rätten görs i en och samma stekpanna. Det gör inte bara att den går snabbt och lätt att laga, utan också att pastan blir extra krämig av att kokas direkt i den texmexkryddade grädd- och tomatsåsen. Vi toppar med riven ost och med färsk chili och koriander för de som vill ha ännu mer smak.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

250 g

Blandfärs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

35 g

Tomatpuré

½ g

Majs

1 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

4 g

Köttbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Koriander

½ st

Röd chili

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

5 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4614 kJ
Energi (kcal)1103 kcal
Fett64.7 g
varav mättat34.7 g
Kolhydrater85.8 g
varav socker15.2 g
Protein44.1 g
Salt3.9 g

Instruktioner

1

Finhacka lök.

Häll av majs.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt blandfärs och lök och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek i 4–5 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Under tiden, grovhacka koriander.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

4

Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex till pannan med färs och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i tomatpuré, majs, matlagningsgrädde, köttbuljong, vatten, socker, pasta, salt och en nypa peppar.

Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 11–12 min, eller tills pasta är ”al dente”. Rör om då och då.

TIPS: 1) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

5

Toppa färdig pasta med ostmix och låt den smälta ner i såsen.

6

Lägg upp pasta i skålar och garnera med koriander och chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat och skippa koriander om du inte gillar koriander.