Skip to main content
Texmexkryddad ”one pot”-pasta på blandfärs
Texmexkryddad ”one pot”-pasta på blandfärs

Texmexkryddad ”one pot”-pasta på blandfärs

med cheddar, koriander och chili

Kvällens middag är en så kallad ”one pot”-pasta med blandfärs, vilket betyder att hela rätten görs i en och samma stekpanna. Det gör inte bara att den går snabbt och lätt att laga, utan också att pastan blir extra krämig av att kokas direkt i den texmexkryddade grädd- och tomatsåsen. Vi toppar med riven ost och med färsk chili och koriander för de som vill ha ännu mer smak.

Taggar:
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten
Hvede
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite)

5 g

Tex-Mex

35 g

Tomatpuré

½ st

Majs

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Hvede Kan innehålla spår av: Soja, Senape)

4 g

Köttbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Milk)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Milk)

1 st

Koriander

½ st

Röd chili

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

5 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4559 kJ
Energi (kcal)1090 kcal
Fett64.7 g
varav mättat34.7 g
Kolhydrater82.4 g
varav socker13.7 g
Kostfiber4.9 g
Protein44 g
Salt3.9 g
Calcium1 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Häll av majs.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt blandfärs och lök och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek i 4–5 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered garnering
3

Under tiden, grovhacka koriander.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Laga sås
4

Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex till pannan med färs och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i tomatpuré, majs, matlagningsgrädde, köttbuljong, vatten, socker, pasta, salt och en nypa peppar.

Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 11–12 min, eller tills pasta är ”al dente”. Rör om då och då.

TIPS: 1) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Tillsätt ost
5

Toppa färdig pasta med ostmix och låt den smälta ner i såsen.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och garnera med koriander och chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat och skippa koriander om du inte gillar koriander.