Kvällens middag är en så kallad ”one pot”-pasta, vilket betyder att hela rätten görs i en och samma stekpanna. Det gör inte bara att den går snabbt och lätt att laga, utan också att pastan blir extra krämig av att kokas direkt i den texmexkryddade grädd- och tomatsåsen. Vi toppar med riven ost och med färsk chili och koriander för de som vill ha ännu mer smak.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
250 g
Blandfärs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
½ g
Majs
1 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
4 g
Köttbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
½ st
Röd chili
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
5 dl
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Finhacka lök.
Häll av majs.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs och lök och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, grovhacka koriander.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex till pannan med färs och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i tomatpuré, majs, matlagningsgrädde, köttbuljong, vatten, socker, pasta, salt och en nypa peppar.
Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 11–12 min, eller tills pasta är ”al dente”. Rör om då och då.
TIPS: 1) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.
Toppa färdig pasta med ostmix och låt den smälta ner i såsen.
Lägg upp pasta i skålar och garnera med koriander och chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat och skippa koriander om du inte gillar koriander.