
Kvällens middag är en så kallad ”one pot”-pasta med blandfärs, vilket betyder att hela rätten görs i en och samma stekpanna. Det gör inte bara att den går snabbt och lätt att laga, utan också att pastan blir extra krämig av att kokas direkt i den texmexkryddade grädd- och tomatsåsen. Vi toppar med riven ost och med färsk chili och koriander för de som vill ha ännu mer smak.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Blandfärs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
½ st
Majs
4 g
Buljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
½ st
Chili
1 st
Lök
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
5 dl
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås

Finhacka schalottenlök.
Häll av majs.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs och schalottenlök och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, grovhacka koriander.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex till pannan med färs och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i tomatpuré, majs, matlagningsgrädde, köttbuljong, vatten, socker, pasta, salt och en nypa peppar.
Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 11–12 min, eller tills pasta är ”al dente”. Rör om då och då.
TIPS: 1) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Toppa färdig pasta med ostmix och låt den smälta ner i såsen.

Lägg upp pasta i skålar och garnera med koriander och chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat och skippa koriander om du inte gillar det.