Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Vem älskar inte ett frasigt, nyrostat vitlöksbröd? I det här receptet går vi all-in och gör det goda ännu godare, genom att toppa med gyllene, smältande ost och ljuvlig karamelliserad lök. Ta en krispig tugga, blunda och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rosmarin
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
2 msk
Olja till vitlöksolja
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min tills mjukt.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda olivolja och vitlök i en liten skål.
Grovhacka rosmarin.
Halvera baguette på längden.
Lägg baguette på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över vitlöksolja.
Strö över riven ost i ett jämnt lager och toppa med karamelliserad lök.
Rosta baguette i ugnen i 10–12 min, tills osten smält och blivit gyllene.
Skiva baguette och lägg upp på ett fat. Strö över rosmarin.