Skip to main content
Vitlöksbröd med karamelliserad lök
Vitlöksbröd med karamelliserad lök

Vitlöksbröd med karamelliserad lök

Sharingrätt | med gouda och rosmarin

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Vem älskar inte ett frasigt, nyrostat vitlöksbröd? I det här receptet går vi all-in och gör det goda ännu godare, genom att toppa med gyllene, smältande ost och ljuvlig karamelliserad lök. Ta en krispig tugga, blunda och njut!

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rosmarin

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

2 msk

Olja till vitlöksolja

Näringsvärden

Energi (kJ)1837 kJ
Energi (kcal)439 kcal
Fett26.4 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater40 g
varav socker8 g
Protein10.8 g
Salt2 g

Instruktioner

Karamellisera lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). 

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek lök i 56 min tills mjukt. 

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt och stek i ytterligare 35 min, eller tills karamelliserat.

Blanda vitlöksolja
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja och vitlök i en liten skål. 

Grovhacka rosmarin.

Ugnsrosta vitlöksbröd
3

Halvera baguette på längden.

Lägg baguette på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över vitlöksolja. 

Strö över riven ost i ett jämnt lager och toppa med karamelliserad lök. 

Rosta baguette i ugnen i 1012 min, tills osten smält och blivit gyllene.

Servera
4

Skiva baguette och lägg upp på ett fat. Strö över rosmarin. 

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image