
Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi bakar fisk och körsbärstomater i ugnen, och toppar med en smörmix med persilja och vitlök, som förvandlas till en härlig sås. Rostad potatis och paprika med oregano passar perfekt till fisken och den ljuvliga smörsåsen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400
Småpotatis
1
Torkad oregano
1
Paprika
1
Vitlöksklyfta
125
Körsbärstomater
4
Kycklingbuljong
1
Basilika
1
Bladpersilja
½
Ekologisk citron
250
Torsk
(Innehåller: Fisk)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
2
Smör (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 4)

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta ut smöret* från kylskåpet. Koka upp en vattenkokare med vatten*. Halvera potatis (oskalad), och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, oregano, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Halvera, kärna ur och skär paprika i 2 cm breda strimlor. Tillsätt paprika till plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och skär sen citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och basilika.

Blanda vitlök, citronzest [1 tsk | 2 tsk], citronjuice [2 msk | 4 msk], kycklingbuljong, smör* [2 msk | 4 msk], kokande vatten* [1 msk | 2 msk], persilja, och hälften av basilikan i en liten skål. Blanda tills smör har smält något. Placera körsbärstomater i en medelstor ugnsform med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*.

Torka fisk torr med hushållspapper, krydda med en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Placera fisk ovanpå körsbärstomater, och häll över smörmix. Baka i ugnen tills fisken lätt faller isär, 12-15 min. Strö över salladsost på den färdiga potatisen. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp rostad potatis på tallrikar. Toppa med torsk och körsbärstomater. Skeda över smörsås på fisken. Garnera med resterande basilika och servera med resterande citronklyftor.