HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnslagad Torsk
topBanner
Ugnslagad torsk

Ugnslagad torsk

med grekisk potatis och syrligt örtsmör

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi bakar fisk och körsbärstomater i ugnen, och toppar med en smörmix med persilja och vitlök, som förvandlas till en härlig sås. Rostad potatis och paprika med oregano passar perfekt till fisken och den ljuvliga smörsåsen.

Taggar:LättlagadUnder 650 kcal
Allergener:fiskmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

1 g

Oregano

1 st

Röd paprika

1 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Basilika

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Ekologisk citron

250 g

Torsk

(Innehållerfisk)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör* (steg 4)

1 msk

Vatten* (steg 4)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2749.6621 kJ
Energi (kcal)657.1851 kcal
Fett34.5768 g
varav mättat17.5 g
Kolhydrater42.1001 g
varav socker9.7 g
Protein38.3402 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Ugnsform
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta ut smöret* från kylskåpet.  Koka upp en vattenkokare med vatten*. Halvera potatis (oskalad), och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, oregano, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Halvera, kärna ur och skär paprika i 2 cm breda strimlor. Tillsätt paprika till plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

3

Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och skär sen citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och basilika.

4

Blanda vitlök, citronzest [1 tsk | 2 tsk], citronjuice [2 msk | 4 msk], kycklingbuljong, smör* [2 msk | 4 msk], kokande vatten* [1 msk | 2 msk], persilja, och hälften av basilikan i en liten skål. Blanda tills smör har smält något. Placera körsbärstomater i en medelstor ugnsform med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*.

5

Torka fisk torr med hushållspapper, krydda med en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Placera fisk ovanpå körsbärstomater, och häll över smörmix. Baka i ugnen tills fisken lätt faller isär, 12-15 min. Strö över salladsost på den färdiga potatisen. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Lägg upp rostad potatis på tallrikar. Toppa med torsk och körsbärstomater. Skeda över smörsås på fisken. Garnera med resterande basilika och servera med resterande citronklyftor.