Krämig tagliatelle

Krämig tagliatelle

med vitlök, tomat, spenat och pecorino

Ny variant på krämig pasta att testa, denna gång serverad med en ljuvlig creme fraiche-sås gjord på hackade tomater, zucchini och spenat. Smaksensationen kommer från färsk timjan, uppfriskande citronzest och aromatisk vitlök. En sista kick får rätten i form av knapriga solroskärnor och riven pecorino som tillåts sätta sin karaktäristiska prägel. Förförande gott alla dagar i veckan!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkselleriägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Zucchini

3 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

1 påse

Timjan

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 burk

Krossade tomater

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Spenat

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

20 g

Solrosfrön

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3161 kJ
Energi (kcal)756 kcal
Fett36 g
varav mättat18 g
Kolhydrater76 g
varav socker15 g
Kostfiber7 g
Protein24 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull.Finhacka lök och vitlök. Grovhacka zucchini.Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor.Plocka och finhacka timjanbladen.Riv pecorino. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka i 3-4 min, eller tills pastan är 'al dente'.Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag.Häll tillbaka pastan i kastrullen, ringla över olivolja* och täck med lock.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och zucchini i 3-4 min.Tillsätt vitlök och timjan och fräs i ca 1 min, tills det doftar ljuvligt.

4

Tillsätt de krossade tomaterna, crème fraiche, citronzest och grönsaksbuljong. Rör i pastavattnet. Låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen tjocknat. Smaksätt med salt och peppar efter behag.Tillsätt spenat och blanda runt tills den sloknat.

5

Rör ner tagliatellen i stekpannan och blanda så att pastan täcks av såsen.

6

Fördela den krämiga tagliatellen mellan era tallrikar.Toppa med solrosfrön, återstående timjan och riven ost.Servera med citronklyftor vid sidan av.