topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tagliatelle

Krämig tagliatelle

med vitlök, tomat, spenat och pecorino

Ny variant på krämig pasta att testa, denna gång serverad med en ljuvlig creme fraiche-sås gjord på hackade tomater, zucchini och spenat. Smaksensationen kommer från färsk timjan, uppfriskande citronzest och aromatisk vitlök. En sista kick får rätten i form av knapriga solroskärnor och riven pecorino som tillåts sätta sin karaktäristiska prägel. Förförande gott alla dagar i veckan!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

60

Spenat

1

Krossade tomater

1

Lök

1

Zucchini

3

Vitlöksklyfta

½

Citron

1

Timjan

20

Pecorino Romano ost

150

Crème fraiche

4

Grönsaksbuljong

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

20

Solroskärnor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)418 kcal
Energi (kJ)1747 kJ
Fett1.5 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater74.12 g
varav socker2 g
Protein14.94 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka zucchini. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Plocka och finhacka timjanbladen. Riv pecorino. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Koka pasta
2

Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka i 3-4 min, eller tills pastan är 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, ringla över olivolja* och täck med lock.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och zucchini i 3-4 min. Tillsätt vitlök och timjan och fräs i ca 1 min, tills det doftar ljuvligt.

Sjud krämig sås
4

Tillsätt de krossade tomaterna, crème fraiche, citronzest och grönsaksbuljong. Rör i pastavattnet. Låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen tjocknat. Smaksätt med salt* och peppar* efter behag. Tillsätt spenat och blanda runt tills den sloknat.

Blanda ner pasta
5

Rör ner tagliatellen i stekpannan och blanda så att pastan täcks av såsen.

Servera
6

Fördela den krämiga tagliatellen mellan era tallrikar. Toppa med solrosfrön, återstående timjan och riven ost. Servera med citronklyftor vid sidan av.