Skip to main content
Krämig tagliatelle

Krämig tagliatelle

med vitlök, tomat, spenat och pecorino

Ny variant på krämig pasta att testa, denna gång serverad med en ljuvlig creme fraiche-sås gjord på hackade tomater, zucchini och spenat. Smaksensationen kommer från färsk timjan, uppfriskande citronzest och aromatisk vitlök. En sista kick får rätten i form av knapriga solroskärnor och riven pecorino som tillåts sätta sin karaktäristiska prägel. Förförande gott alla dagar i veckan!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

60

Spenat

1

Krossade tomater

1

Lök

1

Zucchini

3

Vitlöksklyfta

½

Citron

1

Timjan

20

Pecorino Romano ost

150

Crème fraiche

4

Grönsaksbuljong

250

Tagliatelle

20

Solroskärnor

Näringsvärden

Energi (kcal)418 kcal
Energi (kJ)1747 kJ
Fett1.5 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater74.1 g
varav socker2 g
Protein14.9 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka zucchini. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Plocka och finhacka timjanbladen. Riv pecorino. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Koka pasta
2

Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka i 3-4 min, eller tills pastan är 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, ringla över olivolja* och täck med lock.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och zucchini i 3-4 min. Tillsätt vitlök och timjan och fräs i ca 1 min, tills det doftar ljuvligt.

Sjud krämig sås
4

Tillsätt de krossade tomaterna, crème fraiche, citronzest och grönsaksbuljong. Rör i pastavattnet. Låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen tjocknat. Smaksätt med salt* och peppar* efter behag. Tillsätt spenat och blanda runt tills den sloknat.

Blanda ner pasta
5

Rör ner tagliatellen i stekpannan och blanda så att pastan täcks av såsen.

Servera
6

Fördela den krämiga tagliatellen mellan era tallrikar. Toppa med solrosfrön, återstående timjan och riven ost. Servera med citronklyftor vid sidan av.