HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Tagliatelle
topBanner
Krämig tagliatelle

Krämig tagliatelle

med vitlök, tomat, spenat och pecorino

Ny variant på krämig pasta att testa, denna gång serverad med en ljuvlig creme fraiche-sås gjord på hackade tomater, zucchini och spenat. Smaksensationen kommer från färsk timjan, uppfriskande citronzest och aromatisk vitlök. En sista kick får rätten i form av knapriga solroskärnor och riven pecorino som tillåts sätta sin karaktäristiska prägel. Förförande gott alla dagar i veckan!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkselleriglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Spenat

250 g

Krossade tomater

20 g

Lök

Zucchini

Vitlöksklyfta

Citron

Timjan

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Tagliatelle

(Innehållergluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)

Solrosfrön

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1747.1545 kJ
Energi (kcal)417.58 kcal
Fett8.581 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater74.12 g
varav socker2 g
Protein14.94 g
Salt1.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka zucchini. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Plocka och finhacka timjanbladen. Riv pecorino. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka i 3-4 min, eller tills pastan är 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, ringla över olivolja* och täck med lock.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och zucchini i 3-4 min. Tillsätt vitlök och timjan och fräs i ca 1 min, tills det doftar ljuvligt.

4

Tillsätt de krossade tomaterna, crème fraiche, citronzest och grönsaksbuljong. Rör i pastavattnet. Låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen tjocknat. Smaksätt med salt* och peppar* efter behag. Tillsätt spenat och blanda runt tills den sloknat.

5

Rör ner tagliatellen i stekpannan och blanda så att pastan täcks av såsen.

6

Fördela den krämiga tagliatellen mellan era tallrikar. Toppa med solrosfrön, återstående timjan och riven ost. Servera med citronklyftor vid sidan av.