
Ny variant på krämig pasta att testa, denna gång serverad med en ljuvlig creme fraiche-sås gjord på hackade tomater, zucchini och spenat. Smaksensationen kommer från färsk timjan, uppfriskande citronzest och aromatisk vitlök. En sista kick får rätten i form av knapriga solroskärnor och riven pecorino som tillåts sätta sin karaktäristiska prägel. Förförande gott alla dagar i veckan!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
60
Spenat
1
Krossade tomater
1
Lök
1
Zucchini
3
Vitlöksklyfta
½
Citron
1
Timjan
20
Pecorino Romano ost
150
Crème fraiche
4
Grönsaksbuljong
250
Tagliatelle
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)
20
Solroskärnor

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka zucchini. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Plocka och finhacka timjanbladen. Riv pecorino. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka i 3-4 min, eller tills pastan är 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, ringla över olivolja* och täck med lock.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och zucchini i 3-4 min. Tillsätt vitlök och timjan och fräs i ca 1 min, tills det doftar ljuvligt.

Tillsätt de krossade tomaterna, crème fraiche, citronzest och grönsaksbuljong. Rör i pastavattnet. Låt sjuda i 3-4 min, eller tills såsen tjocknat. Smaksätt med salt* och peppar* efter behag. Tillsätt spenat och blanda runt tills den sloknat.

Rör ner tagliatellen i stekpannan och blanda så att pastan täcks av såsen.

Fördela den krämiga tagliatellen mellan era tallrikar. Toppa med solrosfrön, återstående timjan och riven ost. Servera med citronklyftor vid sidan av.