
Spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt hamnar den i en supergod sås med bacon, spenat och zucchini. En läcker kombination som hela familjen kommer att sluka.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200
Matlagningsgrädde
60
Spenat
1
Zucchini
20
Finriven ost
4
Buljong
350
Gnocchi
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
140
Bacon, tärnad
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
½
Vatten

Skiva rödlök tunt. Finhacka zucchini. Finhacka (eller pressa) vitlök.

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och överför till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas först.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en samma stekpanna på medelhög värme. Stek bacon och rödlök i 3-4 min, eller tills bacon börjar bli krispig. Tillsätt zucchini och stek i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Rör i matlagningsgrädde, köttbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Sjud såsen i 2-3 min, eller tills den har tjocknat något.

Tillsätt gnocchi och spenat till såsen. Blanda tills spenaten sloknat. Krydda med peppar*.

Servera krämig bacon gnocchi i skålar och garnera med riven ost.