Krämig gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig gnocchi

Krämig gnocchi

med bacon och zucchini

Spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt hamnar den i en supergod sås med bacon, spenat och zucchini. En läcker kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Matlagningsgrädde

60

Spenat

1

Zucchini

20

Finriven ost

4

Köttbuljong

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

140

Bacon, tärnad

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)480 kcal
Energi (kJ)2008 kJ
Fett7.2 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater59.07 g
varav socker1 g
Protein19.55 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Skiva rödlök tunt. Finhacka zucchini. Finhacka (eller pressa) vitlök. 

Stek gnocchi
2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och överför till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas först.

Stek bacon
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en samma stekpanna på medelhög värme. Stek bacon och rödlök i 3-4 min, eller tills bacon börjar bli krispig. Tillsätt zucchini och stek i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Laga sås
4

Rör i matlagningsgrädde, köttbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Sjud såsen i 2-3 min, eller tills den har tjocknat något.

Tillsätt gnocchi
5

Tillsätt gnocchi och spenat till såsen. Blanda tills spenaten sloknat. Krydda med peppar*.

Servera
6

Servera krämig bacon gnocchi i skålar och garnera med riven ost.