Skip to main content
Snabb thailändsk öring i sweet chilisås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb thailändsk öring i sweet chilisås

Snabb thailändsk öring i sweet chilisås

med kålmix och ananasglaze

I kväll blir det en snabblagad middag med öring. Vi steker öring med vår kryddmix Ga-Laksa och gör en god ananasglaze med sweet chilisås. Vi serverar med kålmix och ris och toppar med salladslök.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Laga mig först
Allergener:
Pesce
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

150 g

Jasminris

2 st

Salladslök

½ burk

Ananasskivor

40 g

Sweet chilisås

150 g

Strimlad salladsmix

12 ml

Vitvinsvinäger

4 g

Ga-Laksa

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3059 kJ
Energi (kcal)731 kcal
Fett30.5 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater82 g
varav socker19.2 g
Kostfiber3.9 g
Protein31.2 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Häll av ananas och spara lagen. Grovhacka ananas.

Blanda salladsmix, olivolja och salt i en stor skål.

Stek fisk
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och Ga-Laksa.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd fisken och stek i ytterligare 3–4 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt smör, ananas (inklusive lag), sweet chilisås och vitvinsvinäger. Sjud i 1–2 min och ta sedan av stekpannan från värme.

VIKTIGT: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
4

Lägg upp ris, fisk och kålmix på tallrikar och skeda över ananasglaze.

Toppa med salladslök.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image