topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linssallad

Linssallad

med vitlökskrutonger, avokado och grekisk salladsost

Denna underbara sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är linser stekta i smör och persilja. Salladsmix, rädisa och körsbärstomater bidrar med färg och olika konsistenser. Vi toppar med krämig avokado, krispiga vitlökskrutonger, grekisk salladsost och picklad rödlök.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

60

Salladsmix

1

Bladpersilja

1

Vitlöksklyfta

25

Vitvinsvinäger

½

Rödlök

75

Rädisor

125

Körsbärstomater

1

Avokado

1

Gröna linser

100

Grekisk salladsost

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

Smör (steg 3)

Socker (steg 1)

2

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2586 kJ
Fett5.1 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater7.4 g
varav socker7.4 g
Protein23.63 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Pickla lök
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk | 5 msk], en nypa socker* och salt* i en liten skål. Blanda så lök täcks av vätska och ställ åt sidan tills det ska serveras.

Gör vitlökskrutonger
2

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka persilja. Blanda vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk], hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Bryt baguette i bitar direkt i skålen, och blanda ordentligt med oljan. Fördela brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper och baka tills krispiga, 6-8 min.

Stek linser
3

Skölj linser i en sil. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek linser, resterande persilja, en nypa salt* och peppar* i 4-5 min.

Förbered råvaror
4

Skölj salladsmix. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor. Skär körsbärstomater och rädisor i kvartar.

Blanda sallad
5

Blanda salladsmix, tomat, rädisor, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt vitlökskrutonger till salladen och blanda. Häll av lagen från rödlök.TIPS: Om du föredrar krispiga krutonger kan du använda dem som topping istället för att tillsätta dem i salladen.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar. Toppa med linser, smulad grekisk salladsost, avokado och picklad rödlök.