
Denna underbara sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är linser stekta i smör och persilja. Salladsmix, rädisa och körsbärstomater bidrar med färg och olika konsistenser. Vi toppar med krämig avokado, krispiga vitlökskrutonger, grekisk salladsost och picklad rödlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
60
Salladsmix
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
25
Vitvinsvinäger
½
Rödlök
75
Rädisor
125
Körsbärstomater
1
Avokado
1
Gröna linser
100
Grekisk salladsost
3
Vatten (steg 1)
Smör (steg 3)
Socker (steg 1)
2
Olivolja (steg 2)

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk | 5 msk], en nypa socker* och salt* i en liten skål. Blanda så lök täcks av vätska och ställ åt sidan tills det ska serveras.

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka persilja. Blanda vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk], hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Bryt baguette i bitar direkt i skålen, och blanda ordentligt med oljan. Fördela brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper och baka tills krispiga, 6-8 min.

Skölj linser i en sil. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek linser, resterande persilja, en nypa salt* och peppar* i 4-5 min.

Skölj salladsmix. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor. Skär körsbärstomater och rädisor i kvartar.

Blanda salladsmix, tomat, rädisor, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt vitlökskrutonger till salladen och blanda. Häll av lagen från rödlök.TIPS: Om du föredrar krispiga krutonger kan du använda dem som topping istället för att tillsätta dem i salladen.

Lägg upp sallad i skålar. Toppa med linser, smulad grekisk salladsost, avokado och picklad rödlök.