En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sweet chili-sojaglaze. Vi serverar med ett krämigt kokosris, stekta haricots verts, och en saftig mangosallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
100 ml
Kokosmjölk
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Mango
1 st
Röd chili
1 st
Lime
80 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
75 g
Haricots verts
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
1 st
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 2 cm bitar.
Halvera chili på längden, kärna ur och finhacka.
Skär lime i klyftor.
Blanda mango, chili, en generös skvätt limejuice och en nypa salt i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Ansa haricots verts [½ påse, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och sesamfrön i 3-4 min, tills möra.
Krydda med en nypa salt och peppar, ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i stekpannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med Ay Cajun-ba och salt.
Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelvärme.
Stek fisk i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, riv ingefära fint.
Finhacka eller pressa vitlök.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Tillsätt vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk], och stek i 1 min, eller tills väldoftande.
Rör i sweet chilisås, sojasås och en skvätt limejuice. Sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.
Lägg upp kokosris, fisk, haricots verts och mangosallad i skålar.
Ringla sweet chili-sojaglaze över fisken.
Garnera med rostad lök.
Servera med resterande limeklyftor.