
När du har bråttom och matlagningen ska gå snabbt är denna goda nudelwok med räkor den perfekta lösningen! Vi smaksätter udonnudlar, räkor och stekta grönsaker med sweet chilisås och soja och toppar vår smarriga middag med färsk salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
440 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Salladslök
113.5 g
Ananasskivor
40 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Olja till grönsaker
1 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1 min, eller tills genomvarma. Separera nudlar med en pastaslev.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Skär salladslök i tunna skivor.
Grovhacka ananas.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek spetskål, morot och ananas i 2–3 min.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Vänd ner nudlar, sweet chilisås, olivolja, sojasås, salt och vitvinsvinäger i stekpannan och sjud i 2–3 min.
Vänd ner räkor i nudlarna.

Lägg upp räknudlar i djupa tallrikar och toppa med salladslök.