Skip to main content
Smoothiebowl på mango och jordgubb
Smoothiebowl på mango och jordgubb

Smoothiebowl på mango och jordgubb

2 portioner | med frystorkad jordgubb & cashewnötter

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vår goda och mättande smoothiebowl fungerar precis lika bra till frukost som till mellanmål. Mango och kokosmjölk blir en krämig kombo, och vi toppar med rostade cashewnötter och frystorkade jordgubbar.

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 g

Frystorkade jordgubbar

1 st

Mango

180 ml

Kokosmjölk

25 g

Honung

40 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

Näringsvärden

Energi (kJ)1713 kJ
Energi (kcal)409 kcal
Fett26.1 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater35.8 g
varav socker32.1 g
Kostfiber3.9 g
Protein6.5 g
Salt0.1 g

Instruktioner

Förbered mango
1

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten.

Tärna i stora bitar.

Rosta cashewnötter
2

Placera påsen med cashewnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Mixa smoothie
3

Tillsätt mango, honung och kokosmjölk till mixern.

Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.

TIPS: 1) Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat. 2) Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.

4

Häll upp smoothie i skålar.

Garnera med cashewnötter och frystorkade jordgubbar.