topBanner
Oreganokyckling

Oreganokyckling

med vitlöksris och äppelsallad

Lås dörren, sätt telefonen på ljudlös och låt aromerna från vår citron- och oreganokyckling brisera i din mun tillsammans med ett distinkt vitlöksris. Tillsammans med en syrlig äppelsallad kommer den här smakprojektilen träffa dig rakt i hjärtat där den troligtvis blir kvar för alltid.

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

1 st

Citron

2 st

Kycklingbröstfilé

1 paket

Honung

1 g

Oregano

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gemsallad

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

¼ tsk

Salt*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

1 msk

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2559 kJ
Energi (kcal)612 kcal
Fett22 g
varav mättat8 g
Kolhydrater58 g
varav socker19 g
Protein40 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök.Smält en klick smör med en skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min.Tillsätt riset, vatten (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min.Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min eller tills servering.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i ca 6 min på varje sida. Krydda dem med salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers].När det återstår 2-3 min, rör i oregano, en skvätt citronjuice och hälften av honungen. För över kycklingen på en tallrik och täck med aluminiumfolie.VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Smält smör i stekpannan på hög värme.Tillsätt kycklingbuljong och vatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt sjuda 3-4 min.

4

Finstrimla gemsalladen.Kärna ur och skär äpple i tunna skivor.Blanda salladsstrimlorna med äppelskivorna i en skål.

5

Blanda resterande honung med en skvätt citronjuice och olivolja i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar* och rör om.Ringla dressingen över salladen.

6

Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över skysås.Servera äppelsalladen och citronklyftor vid sidan av, och hugg in.