HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOreganokyckling
topBanner
Oreganokyckling

Oreganokyckling

med vitlöksris och äppelsallad

Lås dörren, sätt telefonen på ljudlös och låt aromerna från vår citron- och oreganokyckling brisera i din mun tillsammans med ett distinkt vitlöksris. Tillsammans med en syrlig äppelsallad kommer den här smakprojektilen träffa dig rakt i hjärtat där den troligtvis blir kvar för alltid.

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Honung

300 g

Gemsallad

1 g

Kycklingbröstfilé

1.33 msk

Kycklingbuljong

1 msk

Basmatiris

¼ tsk

Oregano

3 dl

Äpple

Vitlöksklyfta

Citron

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1508.7424 kJ
Energi (kcal)360.5981 kcal
Fett20.3823 g
varav mättat8 g
Kolhydrater10.4625 g
varav socker9.7 g
Protein34.672 g
Salt0.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt riset, vatten* (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt*. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min eller tills servering. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i ca 6 min på varje sida. Krydda dem med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. När det återstår 2-3 min, rör i oregano, en skvätt citronjuice och hälften av honungen. För över kycklingen på en tallrik och täck med aluminiumfolie. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Smält smör* i stekpannan på hög värme. Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt sjuda 3-4 min.

4

Finstrimla gemsalladen. Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsstrimlorna med äppelskivorna i en skål.

5

Blanda resterande honung med en skvätt citronjuice och olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om. Ringla dressingen över salladen.

6

Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över skysås. Servera äppelsalladen och citronklyftor vid sidan av, och hugg in.