
Lås dörren, sätt telefonen på ljudlös och låt aromerna från vår citron- och oreganokyckling brisera i din mun tillsammans med ett distinkt vitlöksris. Tillsammans med en syrlig äppelsallad kommer den här smakprojektilen träffa dig rakt i hjärtat där den troligtvis blir kvar för alltid.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25
Honung
90
Sallad
300
Kycklingbröstfilé
4
Kycklingbuljong
100
Basmatiris
1
Torkad oregano
1
Äpple
1
Vitlöksklyfta
1
Citron
1.33
Smör
1
Olivolja
¼
Salt
3
Vatten

Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt riset, vatten* (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt*. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min eller tills servering.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i ca 6 min på varje sida. Krydda dem med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. När det återstår 2-3 min, rör i oregano, en skvätt citronjuice och hälften av honungen. För över kycklingen på en tallrik och täck med aluminiumfolie. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Smält smör* i stekpannan på hög värme. Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt sjuda 3-4 min.

Finstrimla gemsalladen. Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsstrimlorna med äppelskivorna i en skål.

Blanda resterande honung med en skvätt citronjuice och olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om. Ringla dressingen över salladen.

Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över skysås. Servera äppelsalladen och citronklyftor vid sidan av, och hugg in.

