
Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med inspiration från Hawaii. Vi börjar med att koka ljuvligt kokosris. Samtidigt rostar vi kikärtor med BBQ-sås, och paprika och zucchini. Och vi är absolut inte färdiga än! Ikväll överraskar vi nämligen också med ananassalsa med avokado och salladslök, och en krämig srirachamajo!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
100 ml
Kokosmjölk
150 g
Basmatiris
1 st
Paprika
½ st
Zucchini
1 paket
Kikärtor
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
50 g
Ananas
1 st
Avokado
1 st
Salladslök
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
2 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med kokosmjölk [½ paket, 2P] och vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Kärna ur paprika och tärna i 2 cm stora bitar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm halvmånar. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.

Lägg över kikärtor till en sida av en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med BBQ-sås, en generös skvätt olivolja*, och krydda generöst med salt* och peppar*. Placera paprika och zucchini på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja*, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-12 min, eller tills kikärtor är gyllene och grönsaker är mjuka.

Skär bort ananasskalet och skär fruktkött i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Tärna avokado i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Blanda ananas, avokado, hälften av salladslöken och en liten nypa salt* i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Blanda srirachamajonnäs och en skvätt vatten* tills flytande konsistens i en liten skål. Rör om i kokosriset med en gaffel.

Lägg upp kokosris i skålar. Toppa med kikärtor, grönsaker och ananassalsa. Ringla över srirachamajonnäs och garnera med resterande salladslök.