Hawaiiansk BBQ-kikärtsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaiiansk BBQ-kikärtsbowl

Hawaiiansk BBQ-kikärtsbowl

med mjuk kokosris och saftig ananassalsa

Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med inspiration från Hawaii. Vi börjar med att koka ljuvligt kokosris. Samtidigt rostar vi kikärtor med BBQ-sås, och paprika och zucchini. Och vi är absolut inte färdiga än! Ikväll överraskar vi nämligen också med ananassalsa med avokado och salladslök, och en krämig srirachamajo!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

100

Kokosmjölk

150

Basmatiris

1

Paprika

½

Zucchini

1

Kikärtor

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

50

Ananas

1

Avokado

1

Salladslök

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)850 kcal
Energi (kJ)3557 kJ
Fett38.2 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater96.9 g
varav socker23.8 g
Protein17.6 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka kokosris
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med kokosmjölk [½ paket, 2P] och vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Kärna ur paprika och tärna i 2 cm stora bitar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm halvmånar. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.

Rosta kikärtor & grönsaker
3

Lägg över kikärtor till en sida av en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med BBQ-sås, en generös skvätt olivolja*, och krydda generöst med salt* och peppar*. Placera paprika och zucchini på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja*, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-12 min, eller tills kikärtor är gyllene och grönsaker är mjuka.

Blanda ananassalsa
4

Skär bort ananasskalet och skär fruktkött i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Tärna avokado i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Blanda ananas, avokado, hälften av salladslöken och en liten nypa salt* i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Blanda srirachamajonnäs
5

Blanda srirachamajonnäs och en skvätt vatten* tills flytande konsistens i en liten skål. Rör om i kokosriset med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp kokosris i skålar. Toppa med kikärtor, grönsaker och ananassalsa. Ringla över srirachamajonnäs och garnera med resterande salladslök.