HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHawaiiansk BBQ Kikärtsbowl
topBanner
Hawaiiansk BBQ-kikärtsbowl

Hawaiiansk BBQ-kikärtsbowl

med mjuk kokosris och saftig ananassalsa

Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med inspiration från Hawaii. Vi börjar med att koka ljuvligt kokosris. Samtidigt rostar vi kikärtor med BBQ-sås, och paprika och zucchini. Och vi är absolut inte färdiga än! Ikväll överraskar vi nämligen också med ananassalsa med avokado och salladslök, och en krämig srirachamajo!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:SulfiterSenapÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 ml

Kokosmjölk

150 g

Basmatiris

1 st

Paprika

110 g

Zucchini

1 paket

Kikärtor

60 g

BBQ-sås

(InnehållerSulfiter, Senap)

50 g

Ananas

1 st

Avokado

1 st

Salladslök

50 g

Srirachamajonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)850 kcal
Energi (kJ)3557 kJ
Fett38.18 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater96.86 g
varav socker23.8 g
Protein17.58 g
Salt3.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med kokosmjölk [½ paket, 2P] och vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Kärna ur paprika och tärna i 2 cm stora bitar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm halvmånar. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.

3

Lägg över kikärtor till en sida av en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med BBQ-sås, en generös skvätt olivolja*, och krydda generöst med salt* och peppar*. Placera paprika och zucchini på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja*, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-12 min, eller tills kikärtor är gyllene och grönsaker är mjuka.

4

Skär bort ananasskalet och skär fruktkött i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Tärna avokado i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Blanda ananas, avokado, hälften av salladslöken och en liten nypa salt* i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

5

Blanda srirachamajonnäs och en skvätt vatten* tills flytande konsistens i en liten skål. Rör om i kokosriset med en gaffel.

6

Lägg upp kokosris i skålar. Toppa med kikärtor, grönsaker och ananassalsa. Ringla över srirachamajonnäs och garnera med resterande salladslök.