Fläskkött och honungsrostade grönsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkött och honungsrostade grönsaker

Fläskkött och honungsrostade grönsaker

med potatis och rödvinssås

Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Stek köttstrimlor tills de är perfekt spröda. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och timjan, och koka potatis. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Morot

2

Palsternacka

1

Rödlök

12.5

Honung

500

Potatis

300

Fläskkotlett hel

1

Vitlöksklyfta

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1

Torkad timjan

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 4)

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)605 kcal
Energi (kJ)2532 kJ
Fett12.12 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater86.74 g
varav socker27.5 g
Protein40.45 g
Salt0.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad). Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten* och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Tillsätt en klick smör* och en nypa salt*, och sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Rosta grönsaker
2

Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera morot, palsternacka och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, honung [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen tills de är mjuka och börjar karamelliseras, 15 min.

Stek kött
3

Skär kött i 1 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt*, och stek i 3-4 min eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på tallrik med folie för att hålla på värmen.

Koka sås
4

Finhacka eller pressa vitlök. Tillsätt en klick smör*, vitlök, timjan, rödvinssås, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa peppar* i stekpannan på medelvärme. Stek i 2-3 min. Tillsätt köttsaft från tallriken till såsen.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat. Finhacka persilja. När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat och blanda tills mjuk.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och honungsrostade grönsaker på tallrikar. Skeda över rödvinssås över köttet. Garnera med persilja.