HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskkött Och Honungsrostade Grönsaker
topBanner
Fläskkött och honungsrostade grönsaker

Fläskkött och honungsrostade grönsaker

med potatis och rödvinssås

Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Stek köttstrimlor tills de är perfekt spröda. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och timjan, och koka potatis. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!

Taggar:Under 650 kcalSnabb
Allergener:sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Morot

2 st

Palsternacka

1 st

Rödlök

12.5 g

Honung

500 g

Potatis

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

1 g

Torkad timjan

60 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 4)

efter behov

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)605.2175 kcal
Energi (kJ)2532.23 kJ
Fett12.1202 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater86.7444 g
varav socker27.5 g
Protein40.4475 g
Salt0.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad). Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten* och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Tillsätt en klick smör* och en nypa salt*, och sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera morot, palsternacka och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, honung [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen tills de är mjuka och börjar karamelliseras, 15 min.

3

Skär kött i 1 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt*, och stek i 3-4 min eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på tallrik med folie för att hålla på värmen.

4

Finhacka eller pressa vitlök. Tillsätt en klick smör*, vitlök, timjan, rödvinssås, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa peppar* i stekpannan på medelvärme. Stek i 2-3 min. Tillsätt köttsaft från tallriken till såsen.

5

Skölj spenat. Finhacka persilja. När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat och blanda tills mjuk.

6

Lägg upp potatis, kött och honungsrostade grönsaker på tallrikar. Skeda över rödvinssås över köttet. Garnera med persilja.