HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Och Sojastekt Torsk
topBanner
Chili- och sojastekt torsk

Chili- och sojastekt torsk

med kokosris och mangosalsa

En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sötsur sås med lime och chili. Vi serverar med ett krämigt kokosris, som säkert blir en hit hos stora och små. Vi lockar även med en fantastisk mangosalsa med paprika, som både är utsökt god och gudomligt vacker att se på!

Taggar:Snabb
Allergener:fiskglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

100 ml

Kokosmjölk

250 g

Torsk

(Innehållerfisk)

1 portionspåse

Koriander

½ st

Mango

½ st

Chili

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Ekologisk lime

1 st

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

2 dl

Vatten* (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2646.1707 kJ
Energi (kcal)632.45 kcal
Fett12.1799 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater91.9365 g
varav socker28.3 g
Protein33.554 g
Salt3.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala mango [1/2 st, 2P] och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka paprika. Finhacka chili [1/2 st, 2P] om du önskar att använda den. Grovhacka koriander. Riv en nypa limezest och skär sen i klyftor.

3

Blanda mango, paprika, koriander, chili och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt*. TIPS: Använd mindre chili om du är känslig för stark mat.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek fisk i 2-4 min per sida, eller tills genomstekt (beroende på tjocklek). Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

5

Ta av stekpannan från värme och tillsätt sweet chilisås, sojasås, vatten* [1 msk | 2 msk] och limezest. Blanda så fisken täcks av sås.

6

Lägg upp kokosris i skålar. Placera chili- och sojastekt torsk ovanpå. Skeda över resterande chilisås och toppa med mangosalsa. Servera med limeklyftor.