topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zucchinifritters

Zucchinifritters

med grekisk salladsost och rödbetssallad

Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassisk pommes. Här serveras de med en matig sallad med bakade rödbetor och potatis. Salladen får en både söt och syrlig smak av honung och citronsaft. Krispiga pumpakärnor och krämig aioli fulländar rätten.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Rödlök

1

Pumpakärnor

75

Grekisk salladsost

4

Medelhavets Pärla

60

Salladsmix

1

Citron

12.5

Honung

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

4

Grönsaksbuljong

1

Rödbeta

500

Bakpotatis

1

Zucchini

1

Morot

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 3)

½

Olivolja (steg 5)

6

Vetemjöl (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)697 kcal
Energi (kJ)2916 kJ
Fett27.78 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater91.78 g
varav socker19.8 g
Protein22.01 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Ugnsbaka grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbeta och potatis (oskalade) i 1cm stora bitar. Lägg rödbeta och potatis på en plåt med bakpapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Baka dem i 20-25 min eller tills mjuka. TIPS: Var noggrann med att skära grönsakerna i rätt storlek.

Rosta pumpafrön
2

Riv zucchini [1/2 st, 2P]. Pressa ur så mycket vätska från zucchinin som du kan. Riv oskalad morot. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, eller tills gyllenbruna. Lägg över dem på en tallrik.

Förbered fritterssmet
3

Vispa ägg* [2 st | 4 st] i en bunke. Tillsätt zucchini, morot, rödlök, Medelhavets Pärla och grönsaksbuljong. Smula i salladsost [1/2 st, 2P] och blanda väl. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl], en nypa salt* och peppar*. TIPS: Ta upp lite av smeten med en sked, om den är för lös och inte håller formen, tillsätt lite mer mjöl.

Stek fritters
4

Sätt stekpannan på medelhög värme och tillsätt olja* så den täcker pannan. Forma smeten till 2 cm tjocka biffar - 2 per person. Lägg ner biffar i stekpannan när oljan är varm, och platta till dem med en stekspade. Stek tills gyllenbruna, 3-4 min på varje sida. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper.

Förbered sallad
5

Skär citron i klyftor. Skölj salladsmix. Blanda honung [1/2 msk | 1 msk], olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och lite citronjuice i en stor skål. Smaksätt med salt* och peppar*. Tillsätt bakade grönsaker, salladsmix och rostade pumpafrön i skålen och vänd salladen innan servering.

Servera
6

Servera zucchinifritters med potatis- och rödbetssallad, aioli och citronklyftor.