HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZucchinifritters
topBanner
Zucchinifritters

Zucchinifritters

med grekisk salladsost och rödbetssallad

Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassisk pommes. Här serveras de med en matig sallad med bakade rödbetor och potatis. Salladen får en både söt och syrlig smak av honung och citronsaft. Krispiga pumpakärnor och krämig aioli fulländar rätten.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttermjölkäggsenapselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Rödlök

20 g

Pumpakärnor

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

4 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

60 g

Medelhavets Pärla

12.5 g

Salladsmix

40 g

Citron

4 g

Honung

1 st

Aioli

(Innehållerägg, senap)

500 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Rödbeta

2 st

Bakpotatis

½ msk

Zucchini

6 msk

Morot

Ingår inte i din leverans

Ägg (steg 3)

Olivolja (steg 5)

Vetemjöl (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)697 kcal
Energi (kJ)2916 kJ
Fett27.78 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater91.78 g
varav socker19.8 g
Protein22.01 g
Salt1.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbeta och potatis (oskalade) i 1cm stora bitar. Lägg rödbeta och potatis på en plåt med bakpapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Baka dem i 20-25 min eller tills mjuka. TIPS: Var noggrann med att skära grönsakerna i rätt storlek.

2

Riv zucchini [1/2 st, 2P]. Pressa ur så mycket vätska från zucchinin som du kan. Riv oskalad morot. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, eller tills gyllenbruna. Lägg över dem på en tallrik.

3

Vispa ägg* [2 st | 4 st] i en bunke. Tillsätt zucchini, morot, rödlök, Medelhavets Pärla och grönsaksbuljong. Smula i salladsost [1/2 st, 2P] och blanda väl. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl], en nypa salt* och peppar*. TIPS: Ta upp lite av smeten med en sked, om den är för lös och inte håller formen, tillsätt lite mer mjöl.

4

Sätt stekpannan på medelhög värme och tillsätt olja* så den täcker pannan. Forma smeten till 2 cm tjocka biffar - 2 per person. Lägg ner biffar i stekpannan när oljan är varm, och platta till dem med en stekspade. Stek tills gyllenbruna, 3-4 min på varje sida. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper.

5

Skär citron i klyftor. Skölj salladsmix. Blanda honung [1/2 msk | 1 msk], olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och lite citronjuice i en stor skål. Smaksätt med salt* och peppar*. Tillsätt bakade grönsaker, salladsmix och rostade pumpafrön i skålen och vänd salladen innan servering.

6

Servera zucchinifritters med potatis- och rödbetssallad, aioli och citronklyftor.