topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinkyckling

Hoisinkyckling

med kokosris och gurksallad

Vi ska ha kyckling och ris ikväll! Vi har dock sett till att kvällens middag blir allt annat än tråkig, eftersom både kyckling och ris lagas på lite otraditionella sätt. Vi byter ut en del av vattnet till riset med kokosmjölk, vilket ger ett superkrämig kokosris! Vi steker kycklingen med en fyllig och välsmakande hoisinsås. Extra spännande tillbehör är en fräsch och syrlig gurksallad med lime!

Taggar:
Snabb

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

30

Hoisinsås

1

Gurka

280

Kycklinginnerfilé

150

Jasminris

1

Ekologisk lime

150

Rödkål, förskuren

100

Kokosmjölk

1

Thaibasilika

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 4)

2

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)699 kcal
Energi (kJ)2923 kJ
Fett28.77 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater69.66 g
varav socker7.1 g
Protein40.02 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [2 dl | 4 dl] i en kastrull. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Förbered sallad
2

Skär gurka i tunna halvmånar. Plocka thaibasilikablad, och skiva dem tunt (spara några hela blad till garnering). Blanda gurka, thaibasilika och rödkål i en skål.

Stek kyckling
3

Dela kycklinginnerfiléer på längden (eller skär i 1 cm strimlor ). Krydda med en nypa salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Dela lime
4

Skär lime i klyftor. Krydda gurksallad med en skvätt limejuice, olivolja* [2 msk | 4 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Blanda väl och tillsätt mer limejuice eller salt* efter smak.

Tillsätt hoisinsås
5

Tillsätt en skvätt vatten* till den färdigstekta kycklingen, och skrapa pannan så inga kycklingbitar sitter fast. Tillsätt hoisinsås och blanda väl. Koka tills såsen börjar bubbla.

Servera
6

Lägg upp kokosris, kyckling (se till att få med all sås) och gurksallad i skålar. Garnera med thaibasilikablad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image