
Kvällens middag blir en macka med extra allt! Vi rostar baguette med vitlöksolja i ugnen och fyller den med kallrökt lax, kålrabbi och sallad innan vi serverar den med dillvänd rostad potatis och palsternacka och en klick majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
500 g
Potatis
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Dill
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Senap, Ägg, Sulfiter)
½ st
Kålrabbi, vit
2 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
60 g
Salladsmix
1 st
Schalottenlök
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Olja till dressing
2 msk
Olja till bröd

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Halvera och skär schalottenlök i tunna skivor.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Finhacka dill.
Skölj salladsmix.

Blanda honung- och senapsdressing, olivolja och hälften av dillen i en liten skål.
Krydda med en nypa salt och peppar.

Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda olivolja, vitlök och en nypa salt i en liten skål.
Dela baguette på längden, placera den på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.
Rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispig och gyllene.

Blanda färdigrostade rotfrukter med resterande dill.

Fyll baguette med kallrökt lax, honung- och senapsdressing, kålrabbi, schalottenlök och salladsmix.
Servera rotfrukter och majonnäs vid sidan av.