Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kallrökt lax-baguette

Kallrökt lax-baguette

med dillvända rotfrukter och senapsdressing

Kvällens middag blir en macka med extra allt! Vi rostar baguette med vitlöksolja i ugnen och fyller den med kallrökt lax, kålrabbi och sallad innan vi serverar den med dillvänd rostad potatis och palsternacka och en klick majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Sulfiter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

½ st

Kålrabbi, vit

2 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

60 g

Salladsmix

1 st

Schalottenlök

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Olja till dressing

2 msk

Olja till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4578 kJ
Energi (kcal)1094 kcal
Fett52.6 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater130.8 g
varav socker12.5 g
Protein29.6 g
Salt5 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Halvera och skär schalottenlök i tunna skivor.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Finhacka dill.

Skölj salladsmix.

Blanda dressing
3

Blanda honung- och senapsdressing, olivolja och hälften av dillen i en liten skål.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta baguette
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Dela baguette på längden, placera den på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.

Rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispig och gyllene.

Blanda dill & rotfrukter
5

Blanda färdigrostade rotfrukter med resterande dill.

Servera
6

Fyll baguette med kallrökt lax, honung- och senapsdressing, kålrabbi, schalottenlök och salladsmix.

Servera rotfrukter och majonnäs vid sidan av.