topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Smoked salmon sandwich

ugnsbakad dillpotatis och söt senapsdressing

Här får ni en perfekt måltid till en lunch, eller till en kvällsmat som ska gå fort. Ljuvligt spröd baguette med vitlök, toppas med kallrökt lax, vackra gurkband, skivad lök, och honungs- och senapsdressing med dill. Vår goda baguette serverar vi med ugnsbakad dillpotatis och krämig majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

½ st

Lök

½ st

Kålrabbi, vit

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

30 g

Salladsmix

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4038 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett118.9 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater100.2 g
varav socker13 g
Protein130.1 g
Salt14.3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene

2

Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Riv gurka i långa band med en potatisskalare. Finhacka dill. Skölj salladsmix.

Blanda dressing
3

Blanda honung [1/2 paket, 2P], senap [1/2 paket, 2P], olivolja* [2 msk | 4 msk] och hälften av dillen i en

liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Baka baguette
4

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda olivolja* [2 msk | 4 msk], vitlök och en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Dela bröd på längden. Bre brödet med vitlöksolja. Rosta på en plåt i ugnen i 7-8 min.

Blanda dill & potatis
5

Blanda färdigrostad potatis med resterande dill.

6

Bygg baguette med rökt lax, honungs- och senapsdressing, gurka, rödlök och salladsmix [1/2 påse, 2P]. Servera dillpotatis och majonnäs vid sidan av.