Kvällens middag blir en macka med extra allt! Vi rostar baguette med vitlöksolja i ugnen och fyller den med kallrökt lax, kålrabbi och sallad innan vi serverar den med dillvänd rostad potatis och palsternacka och en klick majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
500 g
Potatis
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Dill
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
½ st
Kålrabbi, vit
2 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
60 g
Salladsmix
1 st
Schalottenlök
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Olja till dressing
2 msk
Olja till bröd
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Halvera och skär schalottenlök i tunna skivor.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Finhacka dill.
Skölj salladsmix.
Blanda honung- och senapsdressing, olivolja och hälften av dillen i en liten skål.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda olivolja, vitlök och en nypa salt i en liten skål.
Dela baguette på längden, placera den på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.
Rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispig och gyllene.
Blanda färdigrostade rotfrukter med resterande dill.
Fyll baguette med kallrökt lax, honung- och senapsdressing, kålrabbi, schalottenlök och salladsmix.
Servera rotfrukter och majonnäs vid sidan av.