
Pärlkorn är ett gott alternativ till ris och fungerar fint som bas i sallader. Här får det extra smak av dill- och citrondressing och kombineras med rökt lax, syltade grönsaker och avokado i en smarrig och lättlagad sallad som toppas med gräddfil och färsk dill.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Pärlkorn
(Innehåller: Korn, Gluten Kan innehålla spår av: Vete, Gluten, Råg)
½ st
Rödlök
75 g
Rädisor
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Citron
1 st
Dill
1 st
Avokado
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
2 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing

Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.
Rör i pärlkorn, sänk till medelvärme och sjud under lock i 20–25 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet.
TIPS: ”Al dente” betyder att pärlkorn är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, skär gurka och rädisor i tunna skivor.
Halvera och skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda vitvinsvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd rödlök, rädisor och gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.

Halvera och kärna ur avokado.
Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Halvera citron.
Blanda hälften av dillen, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Vänd pärlkorn med dill- och citrondressing när det har svalnat något.

Lägg upp pärlkorn i skålar på den ena sidan.
Lägg upp rökt lax, avokado och syltade grönsaker i sektioner på den andra sidan.
Ringla över gräddfil och garnera med resterande dill.