Skip to main content
Sallad på pärlkorn och rökt lax
Sallad på pärlkorn och rökt lax

Sallad på pärlkorn och rökt lax

med dilldressing, syltade grönsaker & avokado

4.2
(12)

Pärlkorn är ett gott alternativ till ris och fungerar fint som bas i sallader. Här får det extra smak av dill- och citrondressing och kombineras med rökt lax, syltade grönsaker och avokado i en smarrig och lättlagad sallad som toppas med gräddfil och färsk dill.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Korn
Gluten
Sulfiter
Fisk
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Pärlkorn

(Innehåller: Korn, Gluten Kan innehålla spår av: Vete, Gluten, Råg)

½ st

Rödlök

75 g

Rädisor

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Citron

1 st

Dill

1 st

Avokado

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

2 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3020 kJ
Energi (kcal)722 kcal
Fett37.2 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater63.1 g
varav socker5.1 g
Kostfiber13.5 g
Protein22.7 g
Salt3 g
Potassium28.8 mg
Calcium17.2 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka pärlkorn
1

Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.

Rör i pärlkorn, sänk till medelvärme och sjud under lock i 20–25 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet.

TIPS: ”Al dente” betyder att pärlkorn är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Sylta grönsaker
2

Under tiden, skär gurka och rädisor i tunna skivor.

Halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka dill.

Blanda vitvinsvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd rödlök, rädisor och gurka i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Skär avokado
3

Halvera och kärna ur avokado.

Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Blanda dressing
4

Halvera citron.

Blanda hälften av dillen, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Tillsätt dressing
5

Vänd pärlkorn med dill- och citrondressing när det har svalnat något.

Servera
6

Lägg upp pärlkorn i skålar på den ena sidan.

Lägg upp rökt lax, avokado och syltade grönsaker i sektioner på den andra sidan.

Ringla över gräddfil och garnera med resterande dill.